Dom rezultat pranja može se značajno poboljšati

Najbolji trik za veš: Stavite vlažnu maramicu u mašinu

Prosječna osoba troši oko četiri sata sedmično na pranje veša, a iako moderne mašine većinu “posla” obavljaju same, rezultat pranja može se značajno poboljšati jednim jednostavnim trikom.

Ova metoda posebno je korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i one koji posjeduju puno odjeće tamnih boja, a riječ je o stavljanju vlažne maramice u veš-mašinu prije nego što ubacite veš.

Rezultati će biti vidljivi odmah te zaista premašuju očekivanja – odjeća će biti bez dlačica jer vlažne maramice djeluju kao “apsorber” za njih, piše Bright Side.

Kako to ispravno izvesti?

Važno je pravilo da na svaku mašinu veša (otprilike sedam do osam kilograma veša) ne stavite više od tri vlažne maramice odjednom. Kad se bubanj počne okretati, vlažne maramice će se umiješati u odjeću te sakupljati dlake i krzno, a kod svakog pranja koristite novu vlažnu maramicu koju ste tek izvukli iz paketa.

Ono što je važno je da vlažne maramice budu dovoljno čvrste i guste da se ne raspadnu tokom ciklusa pranja, a to možete provjeriti tako da ih pokušate pokidati rukama.

Ako ne uspijete ili vam je za to potrebno puno snage, dovoljno su čvrste.

Nikako nemojte koristiti papirnate maramice umjesto vlažnih, one će se raspasti. Neće vam pomoći ni maramice za skidanje šminke. Ako ne želite da odjeća apsorbuje miris vlažne maramice, odaberite one antibakterijske ili bez mirisa, a možete i staviti više omekšivača koji će prikriti miris.

Send this to a friend