Dom ove stvari donose loše vibracije

Očistite dom od negativne energije

Dom može biti oaza udobnosti i opuštanja nakon svakodnevnog stresa. Ali postoje i određene greške koje nesvjesno pravimo, a koje uzrokuju pad raspoloženja i širenje negativnih vibracija.

Sigurno ste više puta bili u situaciji da se kod nekoga osjećate jako dobro i ugodno, a u nečijem stanu imate neki neugodan osjećaj i jedva čekate da izađete?

U nastavku pročitajte šta je uzrok tome:

Uvelo cvijeće

Svježe cvijeće i biljke imaju pozotivno dejstvo na vazduh u prostoriji, a i nekako je čine živahnijom.

Istraživanja su pokazala da ukoliko stavimo cvijeće na prazna mjesta u stanu, vrlo brzo će djelovati tako što će smanjiti stres. Tako ćemo biti srećniji.

Međutim, čim cvijeće počne da vene, odmah ga bacite. Naime, osim čudnog mirisa, tužan izgled negativno djeluje na raspoloženje.

Nered

Nered takođe djeluje loše na raspoloženje. Ako su vam u domu stvari razbacane na sve strane, to djeluje traumatično. Stoga je bitno da redovno čistite i pospremate prostorije u kojima boravite.

Pored toga, dobro je i riješiti se starih stvari. Ne samo da ćete imati više mjesta, već ćete se osloboditi i nepotrebnog tereta. A sve to popravlja raspoloženje.

Pogrešna boja zida

Boje utiču na raspoloženje, a to se vidi već kod biranja svakodnevnih odjevnih komada. Sa druge strane, boju zida ne možemo baš tako lako promijeniti.

Zbog toga, treba obratiti pažnju na odabir prave boje u zavisnosti od namjene prostorije.

Na primjer, žuta i ružičasta su odlične za dobro raspoloženje u dnevnoj sobi, dok za spavaću sobu treba da birate plavu ili zelenu.

Crvena je generalno „teška“. S jedne strane može djelovati kao dekorativni ukras, a s druge strane crvena je vrlo dominantna i može da izazove agresivno raspoloženje. Ukoliko ipak ne želite da se odreknete bolje ljubavi i radosti, birajte neku nježniju nijansu (smeđe-crvenu ili ružičasto-crvenu).

Neugodno svijetlo

Svijetlo može da ima nevjerovatan uticaj na raspoloženje u prostoriji i naše raspoloženje uopšte.

Stoga, kreirajte atmosferu, ali ne smije biti pretamno. Ako u prostoriji imate jednu slabije svijetlo, nećete se osjećati prijatno. Bolje je imati više izvora svijetla (stolne lampe, stojeće, na zidu…) Na taj način ćete uvijek imati odgovarajuće svijetlo za različite situacije.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Magarčinamarius
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Magarčina
Gost
Magarčina

Turn off wi-fi and tv.

marius
Gost
marius

Nema tog FENG SHUI-a koji ti moze negativnu energiju odagnat, ako dodjes nadrndan s posla, ili ti je takulin prazan. Mozes imat koko oces cvijeca u kucu, mogu ti svim veselim bojama okreceni bit zidovi, sve je to nista.

Send this to a friend