Dom Svi tražimo najbolji i najbrži način da se osvježimo

Ovaj klima uređaj možete nositi sa sobom

U trenutku kada nam ljetnja vrelina svakodnevno zadaje muke, svi tražimo najbolji i najbrži način da se osvježimo i ohladimo. Klima uređaji su odličan izum koji nam i te kako pomaže u zatvorenim prostorima, ali šta činiti kada smo u pokretu?

Poznata japanska kompanija Sony osmislila je nešto što opisuje kao „lični klima uređaj“. Šta je tu „lično“ kod njega, pitate se vi? To što je on prenosiv i može se ubaciti u poseban džep na zadnjoj strani majice. Ovaj proizvod, pod nazivom Reon Pocket, još uvijek je u izradi, a prototip je veličine jednog omanjeg novčanika.

Jasno je kakvu primjenu će imati ovaj mini klima uređaj, a on funkcioniše po principu termoelektričnog hlađenja Peltier elementom, što je tehnologija koju najširu primjenu ima u frižiderima za vino. Ono što je zanimljivo je da će Reon Pocket moći i da hladi i da grije. Tokom vrućeg dana, može spustiti temperaturu tijela za nekoliko stepeni, a tokom hladnog malo vas ugrijati.

Kao i mnoge druge moderne tehnologije, i ova se može povezati sa pametnim telefonima putem Bluetooth veze, uz prateću mobilnu aplikaciju. Putem nje mogu se vršiti fina podešavanja. Kako je napajanje na bateriju, ona traje dva sata nakon punjenja od 90 minuta, tako da je praktičnija za nešto kraće izlaske.

Dobra vijest je da je Sony već prikupio dovoljno novca za ovaj proizvod putem svoje crowdfunding platforme i da se njegovo puštanje u prodaju očekuje tokom Ljetnjih olimpijskih igara 2020. godine. Loša je da trenutni plan obuhvata Japan kao jedino tržište, ali ko kaže da nakon dovoljnog interesovanja ovaj tehnološki gigant neće odlučiti da ga plasira i na međunarodno tržište?

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
MarkGodžaGligor73
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mark
Gost
Mark

Duva direktno u kicmu i vrat,ima korisnik da se ukociiii…

Gligor73
Gost
Gligor73

Napravice ga kinezi , jeftinije…..

Godža
Gost
Godža

Da, samo dajte jedan u prodaju i eto ih milion….. Da nije njih derali bi nas ko zečeve.

Send this to a friend