Dom

Savjeti Indire Levak za uređenje doma

Eva Longoria, Dru Barimor, Ketrin Zita Džons, među rijetkim su slavnim damama koje su se upustile u dizajniranje namještaja i potrepština za dom. Na našim prostorima na taj korak se odlučila Indira Levak. Nekadašnja članica benda Colonia, a danas solo pjevačica, bila je dovoljno smjela da svoje ideje i energičnost, po kojoj je prepoznatljiva u svom scenskom nastupu, prenese na skice i dizajnira unikatne komade namještaja.

“Oduvijek su me oduševljavali lijepi interijeri, imam mnogo fotografija s putovanja – upravo interijera. Moj suprug Miroslav godinama se bavi proizvodnjom vrhunskih profesionalnih sprava za vježbanje i sve je nekako vodilo prema tome da i ja nešto počnem da dizajniram, a uvijek sam bila sklona dizajnu namještaja što je moja druga ljubav. U proizvodnom pogonu vidjela sam  materijale koji bi se mogli iskoristiti za neki od komada. Ideje su samo navirale i to me ispunilo nekim dodatnim entuzijazmom da zajedno stvorimo nešto novo”, kaže Indira.

Odakle crpite inspiraciju za dizajniranje?

“Na putovanjima, zapravo, svugdje oko sebe. Pratim i rad stranih dizajnera, kojima se ujedno i divim. Pokušavam svakom komadu dati neki svoj pečat, kao i u muzici. Naravno da je bilo i nekih komada namještaja koji su fantastično izgledali na skicama, a kada su izašli iz proizvodnje nisam bila zadovoljna. Ali to je proces, normalno je da se dogode i greške. Srećna sam što se moj namještaj može vidjeti u prodavnicama, što mogu sarađivati na velikim projektima s renomiranim dizajnerima. Baš dobro to sve ide, onako kako smo očekivali”.

Za koga Vi dizajnirate, zapravo, kakav ukus Vaše klijentele treba biti?

“Volim ravne linije, minimalizam. Mislim da je moj dizajn prilagodljiv svačijem ukusu i stilu, lako se uklapa u svaku priču i to kupci prepoznaju”.

Šta je danas na tržištu „must have“?

“Kombinacija gvožđa i kamena je hit i moram priznati da se trenutno upravo takav namještaj najviše traži”.

Šta je najbitnije za dobar životni prostor?

“Kad vlasnik uđe u svoj prostor, bitno je da mu ništa ne smeta, da ničega nema previše ni premalo, u skladu s njegovim ukusom. Nismo svi isti i u tome je najveća ljepota raznovrsnosti interijera. Danas zaista svako može ugoditi svojim željama i ukusima, jer je sve dostupno”.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Kum Žoržo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kum Žoržo
Gost
Kum Žoržo

Svaka cast Indiri Vladic Mujkic Levak Forza… izvanredna pjevacica… vanserijski glas… bolje reci glasina… ali zasto bi ona bila relevantna da daje savjete o uredjenju doma? Bavi li se time kao djelatnoscu? Da li je zavrsila kakvu skolu iz oblasti dizajna, arhitekture, enterijera….?

Send this to a friend