Dom Svjetlije boje, manji namještaj...

Sedam savjeta da vam dnevna soba izgleda prostranije

Ako je vaša dnevna soba skromnih dimenzija, poslužite se jednostavnim trikovima pri uređenju ove prostorije i primijetićete kako isti prostor može da djeluje komotnije i prostranije.

Odaberite dvosjed

Ako živite sami ili sa partnerom, umjesto trosjeda ili garniture odaberite dvosjed koji je sasvim dovoljan da odgovori na vaše potrebe. Uz udobnu sofu i stočić, prostor za sjedenje upotpunite foteljom manjih dimenzija.

Držite se svjetle palete

Klasična, ali uvijek efektna bijela boja je provjereno rješenje za male prostorije. Najčešće se zidovi farbaju u bijelu ili bež, međutim, čak i ako je zid akcentovan poput ovog od izložene cigle, ukoliko odaberite svijetlu nijansu za namještaj i tepih, soba će opet delovati svježije, otvorenije i svjetlije.

Odaberite namještaj sa izloženim nogarama

Namještaj koji leži na nogarama vizuelno “otvara” prostor i čini ga prozračnim. Prostor ispod sofe ili fotelje ostavite slobodnim, ili ga pak iskoristite za odlaganje stvari po potrebi. Kada vam zatreba dodatan prostor za odlaganje viška predmeta ili pokrivača, ovaj prostor biće dragocjen – postavite ukrasnu korpu, kutiju ili gajbicu, i problem je riješen.

Postavite visoke police

Iskoristite prazne uglove prostorije i postavite uske police koje se uzdižu skoro do plafona. Pored toga što će vam obezbijediti dodatan prostor za odlaganje, otvorene police služe i kao dekor, dok će njihova visina kreirati iluziju višeg prostora.

Minimalizam

Razmislite da li vam je baš sve što imate u prostoriji potrebno. Dnevna soba ne mora da ima komodu. Pa čak ni sofu. Ako dnevnu sobu uglavnom koristite za čitanje ili rad, odaberite funkcionalniji namještaj, poput udobnih fotelja i prikladnog stola.

Ako vam pak klub sto pravi problem, rješenje je pomoćni stočić koji ne zauzima mnogo mjesta.

Okačite biljke

Umjesto da zauzmete koristan prostor na podu, komodi ili stolu, koristite viseće korpe kako bi podigli saksije i dobili više slobodnog i čistog prostora.

Stakleni klub sto

Stočić sa providnom pločom učiniće da centralni dio prostorije djeluje veće i rasterećenije. Za moderan izgled, dodajte knjige, časopise ili neki dekorativni predmet na donju ploču stola.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
DukljaSo & TEKILA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Duklja
Gost
Duklja

Da budete u DPS ili makar visoki funkcioner iz opozicije tad će vam bit prostranija.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

savjet no.1:
kupite veći stan.

Send this to a friend