Dom Morate ih imati u svom domu

Šest boja koje donose sreću, mir i blagostanje

Prema feng šui tehnici za uređenje doma, ove boje su neizostavne u vašem domu.

Boje predstavljaju veoma važan element u uređenju doma, ali nije u pitanju samo estetika, već i njihov uticaj na vaše raspoloženje, emocije i blagostanje.

Određene boje, smatra se, donose u vaš dom pozitivnu energiju, povoljno utiču na raspoloženje, vitalnost, nivo energije, ali i vaše finansije.

Žuta boja

Unošenjem u dom žute boje – unosite toplinu i vedrinu u prostor, a prema tvrdnjama feng šui stručnjaka, ona podstiče mentalne procese i pojačava intuiciju. Međutim, oprezno sa žutom, jer previše ove boje može umoriti oči i stvoriti osjećaj manjka energije. Kada birate komade namještaja ili dekora u žutoj boji, idealno mjesto za njih je središnji dio prostorije, tvrde stručnjaci.

Zelena boja

Zelena boja rezervisana je za uspjeh, prosperitet, rast i pozitivne promjene. S tim u vezi, preporučuje se da u stanu imate slike pejzaža, da u radnom prostoru zidovi ili namještaj budu u zelenoj boji, jer donosi uspjeh i novac, a poželjna je i u kuhinji jer je boja zdravlja.

Plava boja

Plava je boja „novog početka“. Ona simbolizuje dobru komunikaciju sa ljudima, jača samopouzdanje, utiče pozitivno na regulisanje apetita, opušta i smiruje. Kao i sa žutom, treba voditi računa da se ne pretjera sa ovom bojom, jer može izazvati suprotan efekat ukoliko je ima previše u prostoru.

Crvena boja

Crvena je „adrenalin“ boja – ona podiže nivo energije i entuzijazma i poziva na akciju. Crvena se povezuje sa vatrom, koja prema feng šui vjerovanju simbolizuje dolazak skorih promjena na bolje. Ova boja u enterijeru trebalo bi da bude prisutna u malim količinama i u detaljima, jer je intenzivna i vrlo moćna. Crvena takođe simbolizuje uspjeh i finansijski dobitak, a pozitivo utiče i na emocionalne/partnerske odnose.

Ljubičasta boja

Ljubičasta boja je boja pozitivne energije, bogatstva i smirenosti. Feng šui preporučuje da namještaj ili dekor u ljubičastoj boji treba smjestiti u najudaljeniji lijevi ugao kuće u odnosu na ulazna vrata. Takva postavka trebalo bi da vam donese uspjeh, spokoj, raspoloženje, prosperitet i finansijsko blagostanje. Nije preporičljivo da ljubičastu imate u dijelu stana u kome se odvija najveći broj međuljudskih interakcija, kakav je dnevni botavak, jer može negativno uticati na komunikaciju.

Narandžasta boja

Narandžasta boja je boja zdravlja, a unošenjem u dom unosite toplinu, radost i entuzijazam. Ova boja, u svojoj jarkoj nijansi, pojačava pozitivnu energiju, a koristi se i prilikom liječenja ljudi, jer se pokazalo da ima pozitivne efekte na zdravlje. Nježnije nijanse narandžaste boje obezbijediće da u dom unesete puno smijeha, radosti i pozitivnih misli.

Send this to a friend