Moda Muškarac koji je izgradio poslovnu imperiju

Ko zaista stoji iza Viktorijinih anđela

Čuveni “Viktorijini anđeli” svojom ljepotom, harizmom, spontanošću, inteligencijom i savršenim figurama obaraju s nogu muškarce, ali i žene.

I sigurno svi mislite da iza čuvenog brenda donjeg veša “Viktorija Sikret” stoji žena. To bi bilo očekivano, ali zapravo nije tako.

Milijarder Lesli Veksner (81) je 1982. godine kupio kompaniju “Viktorija sikret” za tričavih milion dolara.

Interesantno je da je ovako niska cijena bila upravo zbog toga što je korporacija bila pred bankrotom, a te godine kada je Lesli postao vlasnik, ostvarila je prihod od šest miliona dolara.

Veksner vodi potpuno drugačiji život i već 26 godina je u braku sa 24 godine mlađom advokaticom Abigejl S. Kopel, sa kojom ima četvoro djece i koju je oženio u svojoj 55. godini.

Maštao je da postane arhitekta, ali vrlo brzo je shvatio da svoje ambicije može prije da ostvari ako se bavi biznisom. Kada je imao 26 godina, pozajmio je pet hiljada dolara od tetke kako bi osnovao svoju kompaniju “The Limited”.

Veksner se fokusirao na modu namijenjenu mladim ženama, a njegovi roditelji nakon godinu dana zatvorili su svoju radnju i pridružili se sinu u poslu.

Njegova kompanija posjeduje 2.949 radnje s donjim rubljem, kozmetikom i sličnim proizvodima širom svijeta i ostvaruju promet od 11 milijardi dolara, dok se njegovo bogatstvo procjenjuje na 6.2 milijarde dolara, te je prema magazinu Forbs na 80. mjestu najbogatijih ljudi na svijetu.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Joko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joko
Gost
Joko

Oće stari na silu pod stare dane

Send this to a friend