Moda MODNI MOGUL

Kristijan Dior nije podnosio ovakav tip žene

Kristijan Dior je bio jedan od najpoznatijih velikana, modni dizajner prošlog vijeka. Uprkos decenijama, brend Dior se i dalje smatra sinonimom za kvalitet i dobar ukus.

Sam Kristijan Dior je bio pozitivan prema ženama, ali je pojedine prezirao.

Evo nekoliko tipova žena koje je Kristijan Dior smatrao nedoraslim:

Žene sa prljavom kosom

Poput Koko Šanel, i Kristijan Dior je smatrao da je najgore što žena može učiniti da izađe iz kuće sa prljavom kosom. Dior je vjerovao da se za ženu ne može reći da je njegovana, ako dozvoli sebi da se u javnosti pojavi sa prljavom kosom.

Čista kosa je jedan od najjačih aduta dame.

Ženstvenost

Ako žena nije ženstvena onda se ne može smatrati damom. Ako ona negira svoju ženstvenost i ne naglašava je, onda ona i nije žena, smatrao je Dior.

Prema Dioru, ženstvene nisu samo cipele sa potpeticama i haljine, već i ponašanje, maniri, komunikacija sa drugim ljudima.

Odgovarajuća odjeća

Dior je smatrao da pravilna njega tijela zahtijeva i odabir odjeće koja odgovara našem tijelu i karakteru. Njegovana žena je ona koja nosi odjeću koja odgovara njenoj figuri, i koja je umjereno naglašava, izjavio je jednom Dior.

Cipele

“Pravi dokaz elegancije jedne dame se nalazi na njenim nogama,” izjavio je jednom Dior. On je smatrao da su ženske cipele neophodan atribut ženstvenosti. Njegovane žene ne mogu izaći iz kuće sa cipelama koje nisu ženstvene. Kristijan Dion nije podnosio patike na ženskim nogama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Ovaj je ocigledno zene posmatrao kao model.

Send this to a friend