Moda

Mračna strana brenda The Ordinary

Brendon Truaks, kompjuterski programer i vizionar, za samo par godina osnovao je i uzdigao milionsku kompaniju Deciem i vrlo popularan bjuti brend The Ordinary. Onda je počeo njegov sunovrat, koji se završio tragično.

Prije četiri godine brend The Ordinary postao je jedan od vodećih u sijvetu njege jer je nudio kvalitetne inovativne proizvode po vrlo pristupačnim cijenama. Brendon Truaks, inače kompjuterski programer, 2013. je osnovao kompaniju Deciem u okviru koje je poslovao brend The Ordinary. I sve je djelovalo dobro dok prije par godina Brendon nije iznenadio sve jednim snimkom koji je postavio na Instagram, a u kojem kaže kako firma staje s radom i da se sve prodavnice zatvaraju jer su skoro svi u kompaniji uključeni u kriminalne radnje, prije svega u vezi s novcem.

Kako prenosi Njujork Tajms, Truaks je čak prijetio zaposlenima otkazima ako odmah ne odgovore na njegove mejlove, da će otkriti njihove privatne poruke i bunio se što su neki od njih mijenjali šifre na kompanijskim nalozima na društvenim mrežama budući da je želio da samo on bude zadužen za te naloge.

Zaposleni su govorili i da su mejlovi u kojima Truaks maltretira zaposlene bili redovna pojava.

Truaks, koji je volio da o sebi govori u trećem licu, često bi mijenjao ploču, pa bi govorio kako mnogo voli i poštuje zaposlene u Deciemu.

Nekadašnji direktor u toj kompaniji Stefan Kaplan prije dvije godine je izjavio da napušta firmu jer se Brendon promijenio nakon odmora u Mongoliji i da mu je žao zbog svega što zaposleni i firma proživljavaju i što Brandon uništava kompaniju koja je mogla da bude velika, ali da se isključio iz svega.

I iz kompanije Este Loder, koja je imala manji udio u Deciemu, naveli su da ih brine ponašanje Brendona Truaksa i da će gledati da zaštite svoja prava, te mu prijetili sudom i ograničenjem u donošenju odluka jer šteti brendu.

U međuvremenu skoro sve radnje brenda Deciem su zatvorene.

Send this to a friend