Moda Znamo par trikova

Osvježite modni stil bez odlaska u kupvinu

Umjesto da uvijek iznova bacate novce na nove komade odjeće (u redu, nećemo se lagati, ne mislimo da je nova odjeća bacanje novaca), ili se zadužujete trošeći novac koji nemate, pozabavite se omiljenim starim komadima odjeće i pretvorite ih u osvježene komade. Mi znamo kako!

Posjetite krojačicu! Umjesto da direktno posjećujete butike, razmislite o tome da ponekad sami šijete odjeću. A komade kojima niste zadovoljni jednostavno prekrojite – malo stegnite, ubacite koji šav, dugme, malo vrpce, skratite, proširite, promijenite kroj, et voila, imate potpuno novi komad odjeće!

Zamijenite dugmad! Umjesto običnih dosadnih plastičnih stavite neke interesantnije, bogatije, metalne. Uz nove, znatno interesantnije dugmiće, vaša će omiljena  bluza/sako/jakna/pelerina u trenu zablistati. Za svega nekoliko eura!

Bacite odjeću koja zaslužuje biti u smeću. Apsolutno smo za to da spasite sve što se spasiti da, ali odjeća koja je vidljivo umrljana, poderana, izvučena i jednostavno iznošena ne treba zauzimati mjesto u vašem ormaru. Ako mane vidite vi, vidjeće ih i drugi!

Klonite se trendovskih komada. Ne kažemo da ne treba pratiti trendove, ali definitivno ne treba mahnito kupovati sve što je trenutno u trendu, a na što ćete potpuno zaboraviti već sljedeće godine. Imate li stvari koje vam stoje u ormaru duže od godinu dana i još uvijek vam ne pada na pamet obući ih takve, posjetite s njima krojačicu. A ubuduće prilikom kupovine izbjegavajte komade koje nikada ne biste kupili i koji vam ne bi pali ni na kraj pameti da slučajno trenutno nisu u trendu. Radije INVESTIRAJTE u klasičnije komade kvalitetne izrade i vječnih krojeva koji će uvijek izgledati jednako moderno.

Send this to a friend