Moda

Ovaj preparat čini čuda za kosu, kožu i nokte

Mnoge poznate ličnosti zaklinju se u moć i dejstvo vazelina, kada je u pitanju njega kose, kože i noktiju. Njegova višestruka primjena, dejstvo koje je neosporno i činjenica da nije skup, čini ga savršenim saveznikom tokom jeseni i zime.

Evo kako vam može pomoći da zablistate:

Za nanošenje šljokica na kožu

Počinje sezona zabava i ako na nekoj želite bukvalno da zasijate, namažite tijelo vazelinom prije nanošenja šljokica za kožu jer će vazelin poslužiti kao lijepak za sve šljokice.

Za savršene kapke

Sjajni kapci su u trendu, bez sjenke ili sa njom. U svakom slučaju, vazelin je i u ovoj situaciji koristan, možete da ga nanesete samog ili preko omiljene sjenke da svemu date dodatni šarm.

Pomoć pri lakiranju noktiju

Kada lakiramo nokte, situacija zna da izmake kontroli i postane neuredna. Ako kožicu oko noktiju namažete vazelinom, lako ćete skinuti višak laka za nokte.

Štiti od farbe pri bojenju

Ako sami farbate kosu, uz rubove namažite vazelin kako vam na koži ne bi ostale mrlje od boje.

Izrada ruža za usne

Ako je vaš omiljeni ruž pri kraju, ostatke pomiješajte s vazelinom i koristite ga u novom obliku. Boja možda neće biti snažna kao originalna, ali ćete dobiti novu nijansu za vaše usne.

Hajlajter za hitne slučajeve

Idete napolje, a od vašeg hajlajtera nema ni traga? Dodir vazelina tu i tamo odradiće svoje.

Odstranjivač lijepka za trepavice

Ako se mučite s uklanjanjem vještačkih trepavica, nanesite vazelin duž linije očiju kako biste lakše uklonili lijepak i nježnije skinuli trepavice.

Tvrdoglave obrve

Ako imate problema sa smirivanjem obrva, pomoći će vam vazelin. Mala količina koju ćete nanijeti na njih, trebalo bi da ih primiri.

Send this to a friend