Moda

Pripremite stopala za sandale

Pripremite stopala za sandale

Zamislite ovu situaciju: stigao je jedan od onih prvih toplih dana proljeća i vi ste konačno izvadili svoje omiljene sandale iz ormara.

Na putu ste prema poslu i onda bacite pogled prema stopalima kako biste se divili svojim sandalama, a onda shvatite da su vaša stopala zapuštena od… pa, prošle godine. Nema brige – imamo nekoliko savjeta za vaše prste i stopala, koji će vam omogućiti da ih pripremite za bosonoge dane, za tili čas.

Potopite svoja stopala

Napunite kadicu toplom vodom i ubacite malo Epsom soli kako biste omekšali kožu. So će umiriti vašu kožu, a ujedno posjeduje anti-mikrobialne osobine koje će vaše noge temeljno očistiti.

Nabavite turpiju za stopala

Odaberite turpiju koja vama odgovara, a potom uz nježan pritisak turpijajte donji dio stopala i gdje god da imate suvu kožu. Obavezno posvetite vrijeme ovom djelu, ako želite dobre rezultate.

Posvijetlite nokte

Kao prvo, skinite koji god lak da imate na njima. Ako ste lak nosili duže vrijeme, vjerovatno će vam nokti biti blago žućkasti. Kako biste uklonili ove fleke, pomiješajte tri kašike hidrogena sa pola šolje tople vode. Potopite nokte na nekoliko minuta, a potom mekanom četkicom za zube počnite da ih trljate. Ponovite postupak po potrebi.

Hidratacija – svako veče

Čim izađete iz tuša, osušite svoja stopala i nanesite hidratantnu kremu na njih. Savjetujemo vam da odaberete neku koja sadrži kombinaciju mliječne i AHA kiseline.

Odaberite pravi lak

Jarke, svijetle boje kao što su crvene, roze i koralne, kao i bogate boje poput kremasto bijele ili kobaltne će učiniti da vaša stopala djeluju svetlije, stvarajući kontrast sa vašom kožom.

Send this to a friend