Moda Naučite kako da se obučete

Stilske greške koje većina muškaraca pravi

Modni trendovi dolaze i odlaze, ali neka stilska pravila uvijek važe, posebno kod muškaraca. I pored te činjenice, mnogi pripadnici jačeg pola i danas se redovno oglušuju o njih.

Otkrijte u narednim redovima kojih pet stilskih grešaka mnogi muškarci i dalje prave.

Preveliki ili premali sako

Svaki odrasli muškarac mora da ima bar jedno odijelo u svom ormaru. Tragedija je, međutim, što mnogi od njih ne znaju kako da izaberu pravu veličinu i kroj pa im je sako nerijetko ili preveliki ili premali u odnosu na njihovu figuru.

Brendirane majice

Odrasli muškarci ne bi trebalo da nose majice sa ogromnim logotipom brenda. Ako je logo diskretan, kao na na majicama brenda Lacoste, to je u redu, ali muškarci uglavnom bolje izgledaju u jednobojnim majicama nego u onima sa viškom detalja.

Previše asesoara

Koko Šanel je davno izjavila: Prije nego što izađete napolje, pogledajte se još jednom u ogledalo i izaberite koju ćete stvar skinuti sa sebe”. To je odličan savjet jer ohrabruje ljude da ne pretjeruju sa suvišnom odjećom, ali i asesoarima. Mnogi muškarci istovremeno nose i satove i narukvice. Bolje bi bilo da izaberu jedno od toga, po mogućstvu sat, a drugu stvar da nose u nekoj drugoj prilici.

Patike u kombinaciji sa odijelom

Ponekad nije loše eksperimentisati u oblačenju, ali neka pravila jednostavno ne treba kršiti. Jedno od njih je i nošenje cipela uz odijelo. Patike, s druge strane, ostavite za neke ležernije odjevne kombinacije.

Majica uvučena u pantalone

Zlatno pravilo je da se košulje uvijek uvlače u pantalone, a kratke majice nikada. U slučaju da se oglušite o njega i ipak uvučete kratku majicu u pantalone ili farmerke, gotovo je sigurno da ćete izgledati staromodno.

Send this to a friend