Moda

Swarovski vještački dijamanti sada u boji

Swarovski vještački dijamanti sada mogu da se kupe i u boji. U pitanju su dijamanti nastali u laboratoriji koji uz to imaju i zanimljive boje.

Laboratorijski vještački dijamanti nisu strani kompaniji pošto su još 2018. godine počeli da ih koriste, ali samo u bijeloj boji.

Swarovski ukazuje da su tehnološkom inovacijom uspjeli da naprave neke od najrjeđih boja koje imaju dijamanti u prirodi.

“Ako pogledate u dijamante koji su izvađeni iz zemlje njihove boje su veoma veoma rijetke pa smo htjeli da proslavimo ljudsku genijalnost i napravimo paletu od 16 boja koje se takođe nalaze i u prirodi, ali su veoma rijetki i skupi”, rekao je Markus Langes-Swarovski iz kompanije.

Vještački dijamanti u boji će biti svrstani u četiri kateogrije i četiri stila koji će predstavljati različite kreativne izraze: modu, umjetnost, muziku i arhitekturu.

Svaka kategorija će imati glavnu boju i nju će predstavljati 2.5 karatni kamen, dok će ostali biti od 0.25 do 1.5 karata.

Vještački dijamanti su skoro identični onima iz prirode po izgledu i karakteristikama i treba im oko tri nedjelje da bi nastali u laboratoriji. Ipak, ukoliko imaju boje, proces “uzgajanja” je komplikovaniji i duži zbog recimo većeg pritiska koji je potreban.

Iako Swarovski dijamanti imaju relativno mali udio u proizvodima kompanije, Langes-Swarovski smatra da bi oni mogli da prerastu u svoju kategoriju proizvoda koja bi ostvarila značajan rast u prodaji.

Send this to a friend