Moda

Versaće najavio otvaranje više od 100 novih prodavnica, skoro polovina u Kini

Capri Holdings, novi vlasnik poznatog italijanskog modnog brenda Versaće, namjerava da do 2022. godine otvori još 112 prodavnica i time dostigne brojku od 300 prodajnih mjesta širom svijeta, prenosi portal Seebiz.

To je dio novog strateškog plana kojim želi da udvostruči godišnji prihod od prodaje.

“Stanje je vrlo jasno, nismo zadovoljni trenutnom prodajom u našim prodavnicama i to želimo promijeniti. Hitno moramo povećati produktivnost i ostvariti prihode od dvije milijarde dolara”, rekao je izvršni direktor Versaćea Džonatan Akerojd.

Najveći broj prodavnica biće otvoren na području Azije, od čega će čak 40 biti u Kini. Tako će ove sedmice otvoriti novu prodavnicu u Pekingu koja bi ujedno trebalo da bude i najveća u Kini. Na evropskom tržištu, u planu je otvaranje dvije nove prodavnice u Parizu i Londonu, prenosi Seebiz pozivajući se na Blumberg.

Osim otvaranja novih prodajnih mjesta, kompanija planira da potpuno redizajnira postojeće, a novootvorene i preuređene prodavnice će veći naglasak, umjesto na garderobu, staviti na torbe, obuću, ali i ostale modne dodatke.

Kompanija koja je prošle godine za 2,2 milijarde dolara kupila poznati italijanski modni brend najavila je i dodatna ulaganja u marketing.

Send this to a friend