Psihologija Dan od 24 sata sasvim je dovoljan za sve što planirate

Kako maksimalno iskoristiti dan

Kako maksimalno iskoristiti dan

Iako vam se možda čini da vam posao oduzima čitav dan i da se drugim stvarima možete posvetiti isključivo tokom vikenda, činjenica da to nije tačno bi vas mogla razveseliti.

Iako osam (ili više) sati provedenih na radnom mjestu nije malo, dan i dalje ima 24 sata pa vam, čak i kada ubrojite spavanje, ostaje dovoljan broj sati koje možete iskoristiti na dobar način.

Sljedeće tri navike pomoći će vam da iskoristite svaki dan i da ne čekate dolazak vikenda već od ponedjeljka.

Zapišite sve obaveze u planer

Sve što morate obaviti nakon posla – od odlaska na pregled do kupovine namirnica i plaćanja računa; sve zapišite u planer. Nakon što otprilike izračunate koliko vam vremena treba za koju obavezu, znaćete koliko vam vremena preostaje za odmor, trening ili neku drugu aktivnost.

Aktivno iskoristite slobodno vrijeme

Naravno, svi ponekad želimo da odgledamo nekoliko epizoda omiljene serije i ne raditi ništa do sjutrašnjeg dana, ali nije dobro ako vam to postane svakodnevica. Umjesto serija i filmova pročitajte neku knjigu koja bi vam mogla koristiti u profesionalnom usavršavanju, počnite da učite strani jezik, idite na kratke izlete i slično.

Spojite prijatno sa korisnim

Možda imate talent za crtanje, pjevanje, šminkanje i slično, ali ste sami sebe uvjerili da nemate vremena za to. Ali kada shvatite da bi vam taj hobi mogao donijeti i poprilično dobar džeparac, to bi vam mogla biti dovoljna inspiracija da se odvažite na usavršavanje u istom. Vrlo brzo ćete shvatiti da ste itekako imali vremena za sve samo da vam prioriteti nisu bili pravilno složeni.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
So & TEKILA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

Daljinski u desnu, pivo u lijevu ruku.

Send this to a friend