Psihologija

Merkur je ušao u Raka: Ovi datumi u junu mijenjaju vašu sudbinu

Foto: Shutterstock

Merkur, planeta komunikacije, promijenio je znak i ušao u Raka, gdje će imati veliki uticaj na sve znakove, a posebno na Rakove, Ribe i Škorpije.

Merkur u Raku donosi period u kojem je vaš um duboko pod uticajem emocionalnih i podsvjesnih obrazaca. Tokom ovog tranzita, vaše misli će značajno uticati na vaše emocionalno stanje i obrnuto.

Naglašen unutrašnji svijet

Ova povećana osjetljivost na vaš unutrašnji svijet znači da ste više prilagođeni suptilnostima svojih osjećanja. Posjedujete izvanredno pamćenje, sposobnost da se sjetite i najsitnijih detalja i živu maštu koja vam omogućava da vizualizujete i stvarate sa lakoćom. Čini se da znanje bez napora prodire u vašu svijest, jer imate jedinstvenu sposobnost da podsvjesno apsorbujete informacije.

Emocionalni filter

Vaše mentalno raspoloženje tokom ovog perioda karakteriše tiha, raspoložena, lagodna priroda. Društveni ste i uživate u razgovorima koji imaju emocionalnu dubinu. Međutim, vaše misli mogu biti donekle promjenljive, odražavajući plime i oseke vaših raspoloženja. Iako je vaš um zdrav i jak, možda neće uvijek biti brz ili oprezan, jer ste skloni da obrađujete informacije kroz emocionalni filter. Ovo ponekad može učiniti da izgledate sanjivo, jer ste skloni da svoje misli okrenete ka unutra, istražujući ogromne pejzaže svog unutrašnjeg svijeta.

Intuicija

Ova introspektivna tendencija, izvor je velike snage. Omogućava vam da iskoristite intuitivne uvide koji se graniče sa genijalnošću. Mnogi od vaših najzbunjujućih problema biće riješeni kroz ovaj unutrašnji fokus, jer se oslanjate na svoju intuiciju i podsvjesni um da vas vode.

Najvažniji datumi Merkura u Raku:

17. jun

Merkur na 0 stepeni Raka u konjunkciji sa Venerom u Raku, stvara harmoničan spoj misli i osjećanja. Ovaj spoj poboljšava vašu sposobnost da izrazite emocije sa gracioznošću i šarmom. Povoljno je vrijeme za kreativne aktivnosti, iskrene razgovore i jačanje ličnih odnosa. Vaša komunikacija će vjerovatno biti ljubazna, diplomatska i prožeta toplinom, što ga čini odličnim periodom za rješavanje sukoba i produbljivanje veza.

22. jun

Merkur na 12 stepeni Raka je u kvadratu sa Sjevernim čvorom u Ovnu, predstavljajući izazov između vašeg emocionalnog razmišljanja i svrhe vašeg života. Ovaj aspekt može stvoriti napetost dok se krećete u ravnoteži između vašeg unutrašnjeg emocionalnog svijeta i spoljašnjeg guranja ka rastu i nezavisnosti. To je period da razmislite o tome kako vaši podsvjesni obrasci mogu da utiču na vaš životni put i da napravite prilagođavanja koja usklađuju vaše misli sa vašim ciljevima.

26. jun

Merkur na 19 stepeni Raka formira trigon sa Saturnom u Ribama. Ovaj povoljan aspekt donosi stabilnost i strukturu vašim mentalnim procesima. Ovo je odlično vrijeme za disciplinovano razmišljanje, planiranje i organizovanje. Trigon sa Saturnom poboljšava vašu sposobnost da se fokusirate i uhvatite u koštac sa ozbiljnim temama sa praktičnim i zrelim pristupom. Ovaj aspekt podržava dugoročne obaveze i sposobnost da istrajno i pouzdano slijedite svoje ideje.

29. jun

Merkur na 25 stepenu Raka pravi sekstil sa Uranom u Biku, ulivajući vašem umu inovativne i nekonvencionalne ideje. Ovaj aspekt vas podstiče da razmišljate van okvira i prihvatite nove perspektive. Vreijme je za intelektualna otkrića i neočekivane uvide. Sekstil između Merkura i Urana podstiče vašu radoznalost i volju za eksperimentisanjem, što ga čini odličnim periodom za učenje novih tehnologija, istraživanje originalnih koncepata i prihvatanje promjena otvorenog uma.

Merkur u Raku naglašava interakciju između vaših misli i emocija, vodeći vas da iskoristite svoje intuitivne uvide dok se krećete kroz izazove i prilike koje se pojavljuju.

Send this to a friend