Psihologija

Mjesec ulazi u Ribe: Ovim znakovima će “svanuti”, a mnogi će biti pred izazovom

Foto: Pixabay

Mjesec, planeta koja simbolizuje naše emocije i dušu, ulazi oko 14 časova u Ribe, gdje će imati veliki uticaj na Rakove, Ribe i Škorpije.

Mjesec u Ribama je astrološki termin koji se odnosi na položaj Mjeseca u astrološkom znaku Riba. Ribe su posljednji znak Zodijaka, a karakterišu ih duboka emocionalnost, saosjećajnost i intuitivnost. Kada je Mjesec u Ribama, naglašavaju se ove osobine, što može rezultirati intenzivnim emotivnim iskustvima i dubokim empatijama prema drugima.

Osobe rođene s Mjesecom u Ribama često su izrazito osjetljive i intuitivne. Imaju tendenciju da budu sanjalački nastrojene, skloni maštanju i introspekciji. Njihova emocionalna osjetljivost može ih učiniti veoma saosjećajnim prema drugima, ali istovremeno i podložnim apsorpciji tuđih osjećanja i energija, što može biti izazovno za njihovo emocionalno blagostanje.

Mjesec u Ribama takođe može pojačati kreativnost i umjetnički izraz. Ove osobe često imaju dubok osjećaj za ljepotu i mogu se izraziti kroz različite umjetničke medije poput slikarstva, muzike ili pisanja.

Međutim, Mjesec u Ribama može donijeti i izazove. Osobe s ovim položajem Mjeseca mogu biti sklonije izbjegavanju konflikata i suočavanja s stvarnošću, pa imaju tendenciju da se povuku u svoj unutrašnji svijet kada se suoče sa stresom ili problemima.

Važno je da osobe s Mjesecom u Ribama nauče da postavljaju granice i nauče kako da upravljaju svojom emocionalnom osjetljivošću kako bi održali emocionalnu ravnotežu. Praktikovanje meditacije, umjetnosti ili duhovnosti može biti korisno za održavanje unutrašnjeg mira i stabilnosti.

Send this to a friend