Psihologija

Naučnici izračunali: Ovo doba dana je najstresnije za većinu ljudi

Foto: Pixabay

Iako svaki dio dana ponekad može da bude stresan, stručnjaci su uspjeli da izračunaju koje je doba dana najstresnije za većinu ljudi.

Kako piše “The Healthy”, istraživanje koje je sprovela grupa naučnika u Londonu, a u kom je učestvovalo dvije hiljade ljudi, pokazalo je kako je većini odraslih najstresnije vrijeme u prosjeku oko 7:23 ujutru. Kao što možda pretpostavljate, to je zbog čestih jutarnjih stresova.

Studija je takođe pokazala da postoji mala razlika u najstresnijem dobu dana u zavisnosti od pola.

Žene se obično susreću sa prvom preprekom u danu nešto ranije nego muškarci, odnosno u 7:50. Za muškarce prvi stresni indikator počinje skoro sat vremena kasnije, tačnije u 8:43.

Ove jutarnje drame mogu čak da ometaju vašu produktivnost tokom dana, objašnjavaju stručnjaci koji su radili na istraživanju.

Na jutarnji stres, tvrde stručnjaci, najčešće utiče to što u ranojutarnjim satima ne stignemo sve da obavimo na vrijeme. saobraćajne gužve, pronalazak mjesta za parkiranje, priprema doručka za porodicu i spremanje za vrtić ili posao samo su neki od problema sa kojima se većina nas susreće, a sve to utiče na nivo stresa.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
King Henry
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
King Henry
Gost
King Henry

Svaka cast onome koji sa djecom pocinje dan u 7.50h, zavidim…ja i supruga sa dvoje djece pocinjemo dan u 6.00h.

Send this to a friend