Psihologija Nije samo ženski problem

Ovo je sve češći poremećaj koji muči moderne muškarce

Brojna istraživanja potvrđuju cifru – oko 25 % od ukupnog broja onih suočenih sa anoreksijom i bulimijom, jesu muškarci. Ukupna statistika dakle tvrdi da anoreksija u najvećem broju slučajeva nosi žensku odrednicu, ali dok žene sve više tragaju za tanjim strukom, muškarci su se priključili trci za većom mišićnom masom. Pojedina britanska istraživanja među prvima su ukazala na činjenicu da se svaki deseti Britanac koji vježba u teretani suočava sa poremećajem suprotnim anoreksiji – bigoreksijom.

Ona podrazumijeva neadekvatnu predstavu o sebi i sopstvenom izgledu koji se doživljava kroz predstave o nedovoljnoj razvijenosti i nedovoljnoj mišićavosti iako je realno stanje upravo suprotno. Otuda vodi u kompulsivno vježbanje, prekomjerno gledanje u ogledalu pa čak i čestu upotrebu steroida.  Prošlogodišnje  istraživanje u Americi pokazalo je da između 3 i 4 milona ispitanika većinom muškaraca jeste posezalo za  steroidima u nekom trenutku života.

Na kraju, fizička pojava zasigurno predstavlja nešto što se svuda računa, bez rodnih ograničenja. U vremenima opterećenim novcem i ljepotom, računica je jednostavna- ljepota se uglavnom da kupiti novcem, ljepotom se uglavnom i lakše dolazi do novca. U svakom slučaju, teško da ćete uspjeti izvan ovog kruga jer tokom trajanja estetskog terora ugavnom ne postoji dovoljno dobro opravdanje za sve one kojima je tjelesnost posljednja rupa na svirali.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
So & TekilaFlojdIme
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
So & Tekila
Gost
So & Tekila

Da kako mogu doći do novca … ne śekiram se oko drugog mnogo.

Flojd
Gost
Flojd

Srecom pa mi nismo moderni kao ova gospoda..

Ime
Gost
Ime

Pa kad su sprovodili na jadnim britancima , da su na nama crnogorcima druga bi prica bila.

Send this to a friend