Psihologija Ako nešto treba da cijenite to je sopstveni život

Ovo su sigurni znaci da polako uništavate sopstveni život

Ako nešto na ovom svijetu treba da cijenite i volite, to je sopstveni život.

Ukoliko gledate druge i kroz život koračate vođeni samo krilaticom “kako je vama najgore a svima drugima dobro” budite sigurni da ćete prije ili kasnije postati kanal za ispuštanje negativne energije te će od vas ostati samo crna mrlja.

Kako biste uspjeli da se izdignete iznad toga i sebi uvijek budete na prvom mjestu, donosimo vam pet načina kako da prepoznate na koje sve načine ljudi sebi uništavaju život, a da toga nisu ni svjesni.

1. Birajući pogrešnog partnera za brak ili zajednički život, definitvno je jedna od najdestruktivnijih stavki. Bez ljubavi, osjećanja i međusobnog razumijevanja, nikakve pare ovog svijeta ne mogu da zamijene osjećaj mira, ljubavi i sloge.

2. Ukoliko ste u svom životu često u stanju trpljenja i nemate petlje da ljudima kažete NE, ovakvo ponašanje dovešće vas do tačke pucanja. Nađite vremena za sebe, radite ono što volite, pa i po cijenu da se to drugima ne dopadne.

3. Uništićete svoj život ako dozvolite da prošlost vlada njime. Fokusirajte se na budućnost i ne prebacujte sebi “greške” koje ste ranije počinili.

4. Konstantno upoređivanje sa drugim ljudima, napraviće od vas osobu koja je konstantno nezadovoljna sobom. Tada, nesrećni ste vi, vaša porodica, dijete, supružnik. Postoji li gori “lanac ishrane” od ovog?

5. Polako, ali sigurno uništavate svoj život naglim reakcijama i impulsivnim svađama. Ukoliko uvijek reagujete na prvu loptu, to nema nikakve veze sa iskrenošću, već sa nevještim kanalisanjem emocija. Naučite se samokontroli.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Život je patnja i tuga u čekanju na smrt. A posle smrti više nema ni patnje ni tuge.

NIk
Gost
NIk

Ko ti je reka da dođeš na Konik?

Send this to a friend