Psihologija

Retrogradni Merkur je iza ćoška: Četiri horoskopska znaka očekuje kataklizma na svim poljima

Ilustracija

Posljednji retrogradni Merkur ove godine nekima će donijeti samo nevolje. Četiri znaka će se naći na najvećem udaru.

Od 13. decembra 2023. do 1. januara 2024. Merkur, planeta komunikacije, posljednji put u godini kretaće se retrogradno. Ovaj retrogradni Merkur najviše će uticati na Jarca, Vagu, Ovna i Raka.

Generalno se misli da retrogradno kretanje označava negativne prizvuke, prema astrologiji. To može dovesti do svega – astrolozi vjeruju da to može da rezultira promjenama u prijateljstvima ili razmiricama, pogrešnom komunikacijom i opštim nesporazumima, napetošću i glavoboljama, te neizvjesnosti oko posla i ličnih projekata.

Posljednji retrogradni Merkur 2023. malo je drugačiji od prethodna dva, zbog činjenice da se kreće iz Jarca u Strijelca unazad.

Podstaći će velike misli i pobuditi želju da zaradite priznanje i postignete stvari koje ste oduvijek željeli. No, s druge strane tjeraće vas da pokleknete, čini vas nemirnim, stvara kašnjenja i koči. To je pomalo osjećaj koji ide protiv srca, što znači da ćete morati da pomjerate granice kako biste prešli ta ograničenja. Nemojte paničiti, prihvatite promjenu.

Naglašavanje potencijalnih problema na kraju neće ništa promijeniti pa izbjegavajte dramatiziranje. Održavanje smirenosti ne samo da će pomoći s opštim izgledima, već će takođe osigurati da budete u daleko boljoj poziciji da se nosite sa svim neočekivanim promjenama tokom ovog vremena.

Poradite na komunikaciji

S obzirom na to da planeta Merkur upravlja komunikacijom u svakom obliku, bilo da se radi o pisanju ili govoru, potrudite se da posvetite više pažnje onome što to uključuje, od stvari poput pregovora i poslova do planova putovanja i slanja poruka.

Čuvajte se velikih razgovora

Merkur bi mogao da donese nesporazume pa razmislite o tome da “pritisnete pauzu” u svim većim razgovorima koji će imati dugoročan uticaj na vas. Gdje god je to moguće, najbolje je sačuvati velike razgovore za vrijeme kad se Merkur vrati u normalu jer će vas to vjerovatno poštedjeti nekih problema.

Budite fleksibilniji

Dajte sebi dopuštenje da stvari ne idu kako ste planirali. Pametno je imati rezervne planove i uzeti u obzir sve nesporazume.

Osvrnite se

Retrogradni Merkur takođe predstavlja prikladno vrijeme da se osvrnete i razmislite o tome u šta ulažete svoje vrijeme i energiju.

Možda ste zaokupljeni poslom koji vam oduzima vrijeme za porodicu ili možda zanemarujete omiljeni hobi – ravnoteža je važna u svakom trenutku, ne samo tokom ovog perioda.

Send this to a friend