Psihologija

Zašto pjevamo pod tušem?

Sigurno vam se desilo da bar nekad imate neodoljivu želju da zapjevate pod tušem. To nije jedino mjesto na kome smo sami i na neki način izolovani od ostatka svijeta, ali po čemu se to baš tuš kabina ili kada razlikuju od ostalih mjesta?

Otkriveno je da postoji nekoliko razloga zašto nam je baš u tom okruženju primamljivo da zapjevamo. Pod mlazom tople vode i izvojeni od stvari koje nam skreću pažnju, omogućavamo mozgu da luči neurotransmiter dopamin, zbog čega se osjećamo veoma dobro i veselo. Pjevanjem pojačavamo unos kiseonika u organizam i samim tim povećavamo cirkulaciju, tako da sve ovo dođe poput neke vrste meditacije.

A zašto onda nastavljamo da pjevamo poslije tog početnog osjećaja? Podsvjesno, tuš kabina i kada čine nam se kao neka vrsta studija za snimanje, zato što pločice ne apsorbuju zvuk tako dobro. On zbog toga djeluje mnogo bogatiji i dublji nego kada smo u drugim prostorijama. Pored toga, privatnost nam prija i omogućava da razmislimo o nekim problemima, sjetimo se zaboravljenih obaveze i što da ne, zapjevamo.

To znači da je pjevanje pod tušem uslovljeno biohemijskim, psihološkim i akustičnim uticajima koji stvaraju posebnu atmosferu kojoj jednostavno ne možemo da odolimo.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Miško
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miško
Gost
Miško

Zato što nemamo talenta da pjevamo đe drugo

Send this to a friend