Psihologija Stres, pad imuniteta i nesanica

Život bez seksa nosi ozbiljne posljedice

Naučnici imaju dobre razloge da tvrde da je seksualna intimnost jedna od najvažnijih komponenti ljudskog života. Iako toga možda niste svjesni, kada prestanete da vodite ljubav, u vašem tijelu se odvijaju određeni procesi.

Poremećen san

Osim nesanice koje mogu da se jave, stručnjaci, kažu da oni koji su u periodu apstinencije češće sanjaju snove u kojima vode ljubav.

Žene postaju asocijalne

Osjećaj određuje hemijski proces koji se odvija u našem mozgu. Kada vodite ljubav, krv se puni određenim hemikalijama zbog čega osjećate čitav spektar pozitivnih emocija. Oduzimajući tijelu ovaj prirodni proces, narušavate svoju unutrašnju hemijsku ravnotežu. Kao rezultat toga kod većine žena, slijedi depresija, pad raspoloženja i samopouzudanja. Poslije dugog perioda apstinencije, žene uglavnom postaju izbirljivije i teško se upuštaju u nove veze.

Javlja se stres

Intimnost je jedan od prirodnih načina da se oslobodite stresa. Migrene, nesanica, nedostatak apetita i snovi su signali koje nam tijelo šalje kada su nam potrebne promjene.

Pad imuniteta

Intimnost jača imuni sistem, aktivirajući proizvodnju imunoglobulina, što povećava sposobnost tijela da se bori protiv bolesti i stvara odbrambeni sistem.

Naučna studija je pokazala da su imunitet i seksualni odnosi zasita povezani.

Mentalna neravnoteža

Intimnost stimuliše mentalne aktivnosti. Oni koji redovno imaju intimne odnose imaju više energije, dok neki naučnici tvrde da je u tom slučaju i koncentracija i kreativnost na većem nivou.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bzzz
Gost
Bzzz

To je lako utvrditi,vecina djevojaka koje su duze same su isfrustrirane i stalno nervozne,cast rijetkim izuzecima…a ove koje redovno dobijaju su vecinom nasmijane i opustene!

Razum
Gost
Razum

Kakve budalastine!

Patriota
Gost
Patriota

Istina živa!

Milo
Gost
Milo

Ne lupetajte.

Tratincica
Gost
Tratincica

Nadji nesto druze. Promijenice

Tratincica
Gost
Tratincica

Nadji nesto druze. Promijenices misljenje

Drmed
Gost
Drmed

Ti Milo sva je prilika imas ovaj simptom stresa i mentalne neravnoteze.

Send this to a friend