Politika

Bečić predlaže uspostavljanje koncepta državnog patriotizma u Crnoj Gori

Učestvujući u radionici o ustavnom patriotizmu, koji su zajednički organizovali Društvo za istraživanje politike i političke teorije i Konrad Adenauer Fondacija, lider Demokrata Aleksa Bečić izjavio je da državu moramo i da volimo i da je poštujemo.

“Uvažavajući kritike dobronamjernih, sagledavajući manipulacije nedobronamjernih i želeći da raširimo manevarski prostor, mislim da bi bilo dobro razmisliti o uspostavljanju državnog patriotizma u Crnoj Gori, koji bi obuhvatio unutar sebe i ovo što podrazumijeva ustavni patriotizam, ali i ekonomski patriotizam, ekološki patriotizam, sportski patriotizam, kulturni patriotitam i taj pogled u odnosu na ono što je budućnost Crne Gore”, rekao je Bečić.

On je dodao da je motiv za osnivanje političkog subjekta čiji je lider sažet u poruci “Pobjede, a ne podjele” i da u svojim motivima za osnivanje Demokratske Crne Gore pronalazi sličnost sa motivima za promovisanje ustavnog patriotizma, koji u Crnoj Gori zagovara Vladimir Pavićević, predsjednik Crnogorske.

“Šta nas je tada motivisalo? Za mene je bilo nepojmljivo da neko pravi politički izbor u odnosu na vjersko ili nacionalno opredjeljenje. Za mene je bilo nepojmljivo da neko glasa mene zato što se zovem Aleksa, a da neko glasa mog kolegu samo zato što se zove Dženan, a ne u odnosu na to kakav program immao i kakvi su naši profesionalni i moralni kvaliteti“, rekao je Bečić.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

bezidejni plagijator…Sva njegova borba je ustvari borba za uništenje DFa i prevođenje njegovog članstva kod sebe

VitniVoren
Gost
VitniVoren

…a za mene je nepojmljivo da neko podrzava takozvanu Podgoricku skupstinu kad je Crna Gora pala u komu da bi se probudila nakon skoro vijek…za mene je nepojmljivo crnogorsko more ptoglasavati “srpskim” morem, slaviti Drazu, Racica i kumpaniju, lijepiti razaracke pamflete po Crnoj Gori, navijati za tudje sportske klubove kad se takmice sa crnogorskim… O, Aleksa, sve to rade tvoji… Više »

Velimir
Gost
Velimir

Niti je voliš niti je poštujes,
treba da se stidiš što jedno misliš,drugo govoriš,treće radiš,plagijatu jedan,zajedno sa tim pored tebe!

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Velimire fala bogu pa nisam patriota ka ti , jer ja sam pravi patriota za CG a ti si Milov zaljubljenik

Alekaa
Gost
Alekaa

Evo nova koalicija demokrate crnogorska demos!!!!!!!

VitniVoren
Gost
VitniVoren

Takvoj “Crnogorskoj” je i mjesto tu. Pavicevic je dovoljno lukav da pregazi i Becica, a s Demosom ionako nema problema. Ali, ima jedna kvaka – Crnogorska ce se osipati jer je izmanipulisana, a to ce tek da se pokaze: Neiskrenost ne moze trajati, i tacka.

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Au ja ne znadoh da je bas ovoliko castan

Roki
Gost
Roki

Misli li Beči na državni patriotizam prema Crnog Gori ili prema Srbiji? Ne ovo javno, nego ono u sebi, da niko ne čuje.

Anonimus
Gost
Anonimus

Hahaha…Vidi sliku.Paviceviceva naglabanja procitao Becic.
Znaci i ovo mu je neko drugi napisao.Bas su kompetentni obojica.Znamo vas.

Kominterna
Gost
Kominterna

To sto vi kazete nije drzavni patriotizam vec Antifasizam i postoji kao koncept od kraja II svjetskog rata a ima za cilj razvoj svijesti, drustva, drzave, privrede pod pokroviteljstvom tada bratstva i jedinstva tj Antifasizma i imalo je samo jednog neptijatelja a to je klasni neprijatelj cija je zastita jednog takvog koncepta obezbijeđena kroz Ustav od cijeg strogog poštovanja je… Više »

VitniVoren
Gost
VitniVoren

Ha, ha, istina. Kominterna, pa u tome je i Becicko-Pavicevicka politicka nezrelost, a tajna je u NEMANJU iskrenog osjecanja za ovu zemlju. Jednostavno, zar ne? Nema to veze sa dr i mr, ne uci se politici u skolama, sem ponesto teorije koja ne moze kopi pejst na svaku strukturu, jednostavno – ne lijepi se!

Kominterna
Gost
Kominterna

Nije sporno to sto oni promovisu nego to sto nemaju pojma sta promovisu kao novu politicku ideju. Sustina je da i oni kojima se ovo servira tj narodu nema pojma sto im se servira. Narod je ono sto je oduvjek i bio, ako napisem izbrisace mi komentar.

DrMrSpecc
Gost
DrMrSpecc

Jos mu stoji Mr.

Za inat
Gost
Za inat

To je ,,mister”, ako nisi znao 🙂

PRCKO
Gost
PRCKO

…a onome drugome dr znači drug. Ako nisi znao.

Send this to a friend