Politika

Abazović: Bićemo protiv povlačenja priznanja Kosova

Dritan Abazović

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, kazao je u intervjuu Kuriru da ne očekuje da se pitanje povlačenja priznanja Kosova nađe na dnevnom redu nove vlasti i da će URA biti protiv povlačenja priznanja ako se o tome bude raspravljalo.

“Naravno da ćemo biti protiv, a mislim da se to pitanje i neće naći na dnevnom redu zato što je to nešto što smo završili, ne treba se vraćati u prošlost. Očekujem čak da Beograd i Priština u doglednom vremenu nađu zajednički jezik i dogovor koji bi smirio tenzije i omogućio proces pomirenja. Mir nema cijenu. Ovdje svi žele mir, nikome ovde nije do rata, nego do života, biznisa”, rekao je Abazović za Kurir.

Upitan da li će biti teško formirati novu vladu, on je odgovorio potvrdno.

“Biće teško. Biće izazovno zato što se prvi put dešavaju promjene. Sigurno je da će to biti trnovit put, ali to je što je. Ne bih volio da građani imaju očekivanja da će se to desiti preko noći i da će se desiti odmah. Treba donijeti prave odluke, vrijeme iziskuje mudrost, vlast će pokušati sve”, kazao je Abazović.

Upitan da prokomentariše izjave srpskog akademika Matije Bećkovića koji je rekao da kada bi sad „Dritan Abazović, Albanac, došao u Beograd, srpska omladina bi ga nosila na rukama“, Abazović je poručio da nije Bećkovićev fan.

“Nisam fan Matije Bećkovića i nisam fan njegovih izjava, naročito iz prošlosti. Pročitao sam njegovu izjavu, ne treba niko nikoga da nosi, svi radimo najbolje što znamo. A ja ću rado doći u Beograd, isto kao što vrlo rado putujem u sve zemlje regiona. Radujem se susretima s ljudima, treba nam više pomirenja. Mislim da tome dajem veliki doprinos. Radujem se i dolasku u Beograd i u svaki drugi grad regiona”, kazao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tatjana
Gost
Tatjana

Ja vise ni ne znam sta da mislim…,a mislim da ce nam biti mnogooo gore,popamtite!!!

Monnea
Gost
Monnea

Matija Bećković,…. srpski nacionalista, rodjen u Crnoj Gori, voli albanskog Dritana a mrzi crnogorsku Zastavu.
Previše je tu farbe za jednu osobu.

oooo
Gost
oooo

Dritane, kao prvo neces jos dugo bit na celu URA. Kao drugo pitanje je kako ce tvoje kolege iz nje posmatrati sve ovo sto se desava po Crnoj Gori jer mnogi iz URA su procrnogorski orijentisani tako da je tesko povjerovati da ova neprirodna koalicija moze i docekat formiranje nove vlade. I trece zbog mrznje prema jednom covjeku vi iz… Više »

Jaso
Gost
Jaso

Izadji kod hrama pa reci to srbima!

ludak_nk
Gost
ludak_nk

Šta rade Srbi kod CRNOGORSKOG HRAMA? Neka ga više ne čuvaju da ne ispadne poslije da je njihov…

maximus
Gost
maximus

A sto su tvoji koalicioni partneri, vikali Kosovo je Srbija! Masa naroda je glasala da izidjete iz Natoa i povucete priznanje Kosova..!Skoro svi vSrbi.. A sad im to naravno neće smetati, kao ni crkvi da kozmeticki izmeni zakon i slobodi vjeroispovesti.. Vi niste predstavnici s v ojih glasača, jer za takve vaše odluke nisu glasali

maximus
Gost
maximus

Imaćemo situaciju da cetnici priznaju Kosovo i da zele ostati u Natou! Vucicev scenario..

Keljmendi
Gost
Keljmendi

Pitanje povlačenja priz. Kosova vjerovatno neće biti razmatrano dok ti budeš dio nove vlasti ali kada im više ne budeš trebao to će oni završiti bez tebe.
Naravno ako budu imali većinu…

Nixon
Gost
Nixon

A sta ako nova opozicija promijeni misljenje, pa sa tvojim novim partnerima, glass za povlacenje priznanje, hoce li biti dovoljno sto ces ti I tvoji biti protiv? Kako su mnogi promijenili odnos Prema CG, sto ne bi I obrnuto? Hoces li moci da im pogledas u oci? Mozda ti nezavisnost Kosova znaci vise od nezavisnosti CG?

Humor
Gost
Humor

Tvoja tvrda rijec! Znamo te ko ljudinu

Mile
Gost
Mile

A vazi 😜

POJK
Gost
POJK

Bravo Dritane

Sasavica
Gost
Sasavica

Ovi hoce da nas jos drze u zatvor umijesto da su davno u Spuz
Hapsi Dritane

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Matija,Bećković,pitam se koliko je veza i para potego da mu svojevremeno prime ćerku na fdu,a žena ne umije normalno pričat,on nekoga da ponižava na najgori mačin a ne vidi svoje?!

Dinno
Gost
Dinno

Abazović treba da svim parlamentarnim strankama, uključujuću i DPS, ponudi da on SAM formira i vodi ekspertsku Vladu, a da ga one u tome podrže. Tada bi se najbolje vidjelo ko je za demokratske vrijednosti i za nezavisnu CG i to bi na najjednostavniji način smirilo tenzije u CG. Ukoliko bi ga u tome podržao 81 poslanik, što je teoretski… Više »

Preko Morače
Gost
Preko Morače

Nek’tako i ostane, bilo je sto je bilo, ne treba se vracati unazad, samo naprijed momci

Jovan
Gost
Jovan

Dritane, vas glas ima znacaja SAMO DO FORMIRANJA VLADE. Ni dana duze. Tog dana se pojavljuje nova grupa od najmanje 4 poslanika, i sam znas iz koje partije, koja podrzava povlacenje priznanja Kosova i mnogo toga drugoga, ukljucujuci i opstrikviju NATOa i dozvoljavanje Rudiji da uplovi u luku Bar. Ti izlazis iz koalicije, ali tada vise nije nikog briga za… Više »

Thaci
Gost
Thaci

Hvala Abazoviću!

PUKLO SVE
Gost
PUKLO SVE

On I dalje kopa jamu
A ne zna da je vec upao u nju
Bravo ljudino

Stevan
Gost
Stevan

Put do pakla poplocan je najboljim namjerama Dritane

kakone
Gost
kakone

E moj Abazoviću kada ti ovo analiziraju finansijeri koalicionih partnera pa tebe i tvoje finansijere počiste. Sve će te oni čekat. A u URA ima dosta DF spavača.

Sunce s juga
Gost
Sunce s juga

Ti si sunce koje ce da nas grije od juga do sjevera .. Ne smijes iznevjeriti birace .Slobodu smo dobili .Mir nam jos malo koce ovi sto Crnu Goru smatraju svojom Crna Gora je Tvoja Moja Njihova I nastavi tako .

Agron
Gost
Agron

“Očekujem čak da Beograd i Priština u doglednom vremenu nađu zajednički jezik i dogovor koji bi smirio tenzije i omogućio proces pomirenja……Ovdje svi žele mir, nikome ovdje nije do rata, nego do života, biznisa…”
Da li je Abazovic cuo svoje moguce koalicione partnere i njihove pristalice. Sto su bili njihovi poklici , parole, govori i pjesme na litijama i skupovima?

PetarPan
Gost
PetarPan

Dritane lud li si.Ti ćeš izlećeti iz URA čim se formira vlast.Ako čitaš CDM śeti se ispadaš iz URA do kraja decembra…

Pencilin
Gost
Pencilin

Dritane, dritane kako ćeš svoje Ulcinjane pogledati u oči a treba da se živi i posle 4 godine…

Zlatilose
Gost
Zlatilose

Bravo Dritane!
Je li vam jasno s kim ce ko i ko je novi mandatar? Sjajan potez ako to bude

Segio
Gost
Segio

Naprijed antifašistička CG…. Dritana za Predsjednika…

CrnaGora
Gost
CrnaGora

Abazovicu ne pitas se ti nista ,nego si im poklonio vlast a sledeci izbori ce ti bit sa mozda ni tim jednim mandatom.Kad biras izmedju dva zla biras manje .

SakaJada
Gost
SakaJada

Stabilnu vladu cete imati 😂😂😂

CrnaGora
Gost
CrnaGora

Kasno ti je Abazovicu ,neces se pitat nista .Shvatas jedan mandat imas sad odlucujes sjutra si pokojnik sto se tice njih.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Bices dok formiraju vladu,pa te nakon nekog vremena sutnu.Mislim tada ce bas tebe pitati ili bilo koga hoce li povuci odluku o priznanju.

Podgorica
Gost
Podgorica

Sve međunarodne dogovore i obaveze moramo da isošštujemo, svi đale nam se ili ne.
Tako je Dritane… Da je Vječna…

NK083
Gost
NK083

Izgleda da će Tramp ovih dana pojačati rejting u odnosu na Bajdena. U tom kontekstu, šta je Dritanu u srcu: Crna Gora ili Kosovo?
Da li je Crna Gora zrtvovana u bjelosvjetskim igrankama?

Luidji
Gost
Luidji

Bravo za obje izjave, i za Kosovo i za Bećkovića, neka znaju da su se preračunali ako su mislili da ostvare svoje mračne ciljeve

Nermana Kankara
Gost
Nermana Kankara

Samo ti nema dolaska pred cestite Crnogorce, ti to odlicno znas.

No future
Gost
No future

Ironija je Dritane da je na ovim izborima zapravo pobijedila suverenisticka većina sa 44 mandata (DPS, URA, SD, SDP i manjine) naspram 37 velikosrpskih. Zasto prvo nisi zapoceo pregovore sa suverenistima i tražio svoje uslove za podršku a tek onda drugoj strani ? Zar je moguće da je licni animozitet zamracio potrebu da se ocuva i poboljša ova država a… Više »

Maestro
Gost
Maestro

Dritane, ako sačuvaš državu ostaćeš zlatnim slovima upisan u našu istoriju. Ipak, realnije je da nećeš moći da kontrolišeš DF sa svojih 5%, kao što SDP nije mogao kontrolisati DPS…I onda ćemo izgubiti državu za koju godinu.

Send this to a friend