Politika

Abazović – Brendle: Evropske integracije spoljnopolitički prioritet Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović ugostio je danas direktora njemačke fondacije Fridrih Ebert (FES) za Srbiju i Crnu Goru, Maksa Brendlea, saopšteno je iz Vlade.

Abazović je Brendlea upoznao sa aktivnostima, prioritetima i izazovima u radu Vlade. On je iskazao jasno opredjeljenje Vlade Crne Gore prozapadnom kursu i istakao da su evropske integracije spoljnopolitički prioritet Crne Gore.

Abazović je direktoru FES-a Brendleu naglasio da je Vlada odlučna u namjeri da se obračuna sa organizovanim kriminalnom i korupcijom koji su, kako je naveo Abazović, višedecenijski izjedali crnogorsko društvo.

“Formiran je i Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou, koji je u svom sastavu uključio i više prepoznatih boraca protiv korupcije i organizovanog kriminala iz nevladinog sektora”, kazao je Abazović.

Direktor fondacije Fridrih Ebert,  Maks Brendle poželio je sreću u radu 42. Vlade Crne Gore i kazao da se nada uspješnoj saradnji.

Sastanak je bio prilika da  Abazović i Brendle porazgovaraju o ulozi FES-a na Balkanu i njihovom doprinosu političkom obrazovanju mladih ljudi kroz razne aktivnosti koje sprovodi ta organizacija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Quo vadis MNE ?
Gost
Quo vadis MNE ?

Dritan, jedno priča, drugo radi tj. razgrađuje.

Betoven
Gost
Betoven

Uloga ovoga je da petlja i laže ove što dolaze iz Evrope.

Send this to a friend