Politika

Abazović – Fejzić: Država da podrži izgradnju džamije u Podgorici

Fejzić i Abazović

Crna Gora gradi državu tolerancije i međuvjerskog sklada-poruka je premijera Dritana Abazovića i reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata ef. Fejzića. 

Abazović i reis Fejzić razgovarali su o odnosu dvije institucije i budućoj saradnji, saglasivši se da njihove odnose karakteriše izuzetno dobra komunikacija, otvorenost i veliko međusobno uvažavanje.

Čestitajući izbor na funkciju premijera, reis je naglasio veoma značajnim iskorakom za cijelo društvo činjenicu da je pripadnik manjinskog naroda na čelu Vlade.

Reis Islamske zajednice je izrazio očekivanje da će se u narednom periodu iznaći rješenja za razvojne potrebe Islamske zajednice.

“Prvenstveno očekujem podršku i stvaranje neophodnih preduslova za izgradnju centralnog vjerskog objekta u Podgorici, što bi uz postojeće saborne bogomolje ostalih vjerskih zajednica upotpunilo multivjerski mozaik Glavnog grada i riješilo potrebe muslimanskih vjernika”, istakao je reis Fejzić.

Abazović je naglasio da Islamska zajednica svojim primjerom djelovanja umnogome doprinosi izgradnji društva kojem težimo, zasnovanog na pomiriteljskoj i multikonfesionalnoj osnovi.

“Zajedničkim naporima gradimo državu tolerancije, mira i pravde, u kojoj se na specifičnosti gleda iskuljučivo kao na prednost građana koji žive na malom prostoru”, istakao je Abazović, zahvaljujući se na čestitkama upućenim od strane reisa Fejzića i Islamske zajednice povodom stupanja na novu dužnost.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milan
Gost
Milan

Neka se gradi dzamija,ali sto je CPC koja godinama trazi mjesto da podigne crkvu u Pogorici..Posto nam je SPC otela nase svetinje,ali vraticemo ih kad Vaseljenska patrijarsija prizna CPC, valjda je prirodno da najbrojniji narod u Crnoj Gori ima svoju crkvu u Podgorici.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Opet Abazović o nekakvoj blasfemičnoj “pomiriteljskoj” gluposti… S obzirom na njegov nesebični angažman oko “ustoličenih”, znamo kojim putem bi nas on “pomirio”. Nešto ga nije bilo briga oko izgradnje objekta Crnogorske pravoslavne crkve u Podgorici jer mi Crnogorci nemamo đe ni svijeću zapaliti mrtvima. Treba li ja u osmoj deceniji da idem na Čipur iz Podgorice…? Sramotno od države, i… Više »

goka
Gost
goka

Sve je bitnije od Crnogorske crkve moramo i mi Crnogorci nedje zapalit svjecu ,svi neka grade ali mi moramo svoje!!!🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Bubamara
Gost
Bubamara

Sta si mislio i mislis o Crnogorskoj Autokefalnoj crkvi i njihovim svestenicima?Kad,sto gdje?Ima li te gdje po tom pitanju?

statebriga
Gost
statebriga

Mislim da je preče da se napravi dzamija u gradu Baru. Stari Bar je daleko za one bez auta. Podgorica ima vec 2 dzamije.

Realista
Gost
Realista

Ima 2 džamije u koje može da stane zajedno do 200 ljudi. Potrebe pripadnika islamske vjere u PG , naročito za vijeme Džuma namaza, iznose minim.oko 700-1000 ljudi. Pripadnika katoličke crkve u PG ima najviše do 100 članova ali ipak imaju ( i treba da imaju) svoju crkvu na Starom aerodromu.

Njegoš
Gost
Njegoš

Obnoviti i sve one po Boki Kotorskoj.

Hello
Gost
Hello

Micite se vise od svih vjera. Fokus treba da je na podizanju standarda gradjana, nista narod nema od izgradnje dzamije i crkve. Samo standard i poboljsanje uslova zivota.

Atlas1985
Gost
Atlas1985

Tačno tako izludješe nas. Moraće i za nas ateiste da izgrade neko mjesto okupljanja i mi imamo dušu 🤣

Polat
Gost
Polat

Sastao se sa Fejzićem da bi opeglao ono od juče!

Mila
Gost
Mila

Za crnogorsku crkvu i dalje nema prostora! Baš smo izjednačeni !

Baranin
Gost
Baranin

Kao Srbin apsolutno podrzavam inicijativu. Podgorica ima mnogo Muslimana i treba da imaju veliku dzamiju u kojoj mogu da se mole i okupljaju.

COL
Gost
COL

Fejzić priznaje i poštuje državu Crnu Goru za razliku od ovog beogradskog popa…

Pitam
Gost
Pitam

Od kada država gradi vjerske objekte?

vanja
Gost
vanja

Prvo škole, bolnice, fabrike, puteve…pa kad sve bude dobro onda bogomolje.

Briječanka D
Gost
Briječanka D

Obavezno podržati.

Cuca
Gost
Cuca

Svakako,obnoviti i one po Cetinju.

Boki 13
Gost
Boki 13

Bolje da si se prvo sa privrednicima sreo

OLima
Gost
OLima

Zbog cega Fejzic nije insistirao da razgovaraju u dzamiji!?

Send this to a friend