Politika

Abazović – Fejzić: Graditi mostove pomirenja za građansku i evropsku Crnu Goru

Koalicija “Crno na bijelo” beskompromisno će insistirati na građanskom i evropskom konceptu Crne Gore, kao primarnom i najvažnijem cilju, uz potpunu garanciju vjerskih prava i sloboda svim vjerskim zajednicama, kazao je lider te koalicije Dritan Abazović, u razgovoru sa reisom Rifatom Fejzićem, upriličenom danas u Medresi u Podgorici.

“URA se nikada neće igrati sa nacionalnim interesima Crne Gore, a njen najveći interes je da se osnaži građansko društvo i nastave neophodne reforme, na evropskom putu. Radićemo aktivno na pomirenju i zaštiti prava svih vjerskih zajednica i svih društvenih grupa, kao i svih građana/ki. U tom smislu, u nama ćete uvijek imati najiskrenijeg partnera”, ukazao je Abazović.

U neformalnom i otvorenom razgovoru reis Fejzić obrazložio je zabrinutost vjernika, uzrokovanu novonastalom klimom i neizvjesnošću. Reis je u kontekstu istorijskog hoda Islamske zajednice u Crnoj Gori iznio čvrsto uvjerenje da će se ona pred svim izazovima, kao i do sada, odnijeti u najboljem interesu njenih vjernika i društva u cjelini.

Sastanku su, pored Abazovića i reisa Fejzića, prisustvavali i akdemik prof. dr Šerbo Rastoder i predsjednik podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA Luka Rakčević, kao i dr Fuad Čekić i Muharem Demirović.

10

avatar
1000
8
2
0
 
10
SasaMagraBumbarTikulicaHurem
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

Ti ces ih graditi ,a razorio si Crnu Goru ,defektni stvore.

Bumbar
Gost
Bumbar

Ovim gestom Driton hoće da se iskupi jer je shvatio šta je uradio kad je pošao pod ostrog da dobije naređenja od mitropolita. Ovo je dokaza da je svjestan šta je uradio i dokaz da će promijeniti politiku i poći sa dps om.

Hurem
Gost
Hurem

Vjerujete li vi Dritanu???????Poznato je da on ne drzi do rijeci.Lazov Minhauzen

Magra
Gost
Magra

Dvolični i providni Abazi, demantuju ga Budva sa osveštavanjem i danas Tivat koji ne poštuje sopstvenu državu tj simbole svoje. Fejziću je bolje bilo da mu da savejet i da ga okrene na bolju stranu nego što se tafraniše.

Primorac
Gost
Primorac

Pitanje za profesora Šerba Rastodera.
Zašto ste se kompromitovali?
Na kojoj ste strani istorije sada?
Nevjerovatno 2020 ponovili ste grešku iz 1918 jeli to namjerno ili ????? a zaboravili ste 90 godine i sve nevolje i stradanja.
Neopostivu ste grešku napravili, ostaje da se vidi iz kojih razloga.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Jel ovo i Fejzic presa u Df?

DF.
Gost
DF.

Mirite se vas dvojica koliko hoćete, ali DF neće. Biće po našem i tačka.

Ana
Gost
Ana

Dritan ne zna dje udara.. Ni vino ni voda

Tikulica
Gost
Tikulica

Dritan zamuti pa prospi

Bobo
Gost
Bobo

E cujes pomirenje,a sa kim smo se mi to svadjali ? Kod nas je samo podjela na one koji oce da budu nezavisni i one koji oce da su zavisni !

Send this to a friend