Politika

Abazović – Jelstad: Crna Gora prepoznata na mapi zdravstvenog turizma

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa ambasadorom Norveške u Crnoj Gori Jernom Eugenom Jelstadom. Abazović je u toku sastanka ukazao na efikasnost crnogorskog zdravstvenog sistema u prethodnom periodu, stavljajući u prvi plan rezultate koje su postigli zdravstveni radnici u procesu imunizacije građana protiv covid-19 infekcije, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

“Upoznajući ambasadora Jelstada sa trenutnom političkom i epidemiološkom situacijom u zemlji, Abazović je kazao da je u avgustu prošle godine došlo do prve demokratske smjene vlasti u istoriji Crne Gore i naglasio da je potpisivanjem sporazuma, vladajuća većina garantovala posvećenost u evropskim integracijama naše zemlje i ispunjavanje svih obaveza koje kao punopravna članica NATO-a imamo u Alijansi”, navode u saopštenju.

Iz Vlade ističu da je vicepremijer naglasio efikasnost crnogorskog zdravstvenog sistema u prethodnom periodu, ističući rezultate koje su u posljednje vrijeme zdravstveni radnici postigli u imunizaciji građana, što je doprinijelo da se epidemiološka situacija u zemlji znatno poboljša.

Dodatno se navodi, da je u razgovoru sa Jelstadom, Abazović naglasio značaj saradnje između Crne Gore i Norveške kroz sistem odbrane i bezbjednosti i istakao da naša zemlja želi još više da unaprijedi odnose sa saveznicama unutar Alijanse.

Abazović je istakao značaj koji za Crnu Goru imaju norveški turisti i ukazao na važnost Instituta Simo Milošević u Herceg Novom u tom smislu, podcrtavajući da je Crna Gora prepoznata na mapi zdravstvenog turizma i da taj potencijal treba još više iskoristiti.

“U tom kontekstu, vicepremijer  je pozvao turiste iz Norveške da ljetnje odmore provedu u Crnoj Gori, za šta će se naročito steći preduslovi nakon otvaranja direktne avio linije Oslo – Tivat”, ističu u saopštenju.

Sastanak je bio prilika da Abazović i Jelstad porazgovaraju i o značaju reformi u oblasti vladavine prava kao ključnog problema u nastavku evropskih integracija, ali i postignutim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

Send this to a friend