Politika

Abazović-Perović: Izbori nemaju smisla ako ne budu slobodni

Sa sastanka

Jedan od lidera pokreta “Odupri se“ Džemal Perović, sastao se sa liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem sa kojim je razmotrio trenutnu političku situaciju i poziciju u kojoj se nalaze opozicione partije u svjetlu formiranja novog odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

Iz URA-e kažu da postojeća atmosfera unutaropozicionih svađa pogoduje jedino DPS-u i da je zadnji trenutak da se stane na kraj sa takvom praksom i za trezvenim ponašanjem jer građani hoće dogovor.

“Izborni sistem u Crnoj Gori mora doživjeti korjenitu reformu jer sa instuticijama poput Agencije za sprječavanje korupcije, Vrhovnog i specijalnog državnog tužilaštva, Radiotelevizijom Crne Gore, Državnom izbornom komisijom i mnogim drugim nema govora o slobodnim i fer izborima“, poručili su Abazović i Perović sa sastanka.

Iz Građanskog pokreta URA su saopštili i da je ta partija ostala privržena Sporazumu za budućnost na koji su stavili potpis pred preko 20 hiljada građana i da ih to dodatno obavezuje na odgovornost.

Iz URE zaključuju i da su Abazović i Perović na sastanku bili jednoglasni u poruci da nema svrhe učestvovati u izborima ako oni ne budu slobodni i ako u međuvremenu ne dođe do korjenitih reforma postojećih izbornih uslova i Vlade građanskog jedinstva, shodno Sporazumu, najkasnije do 1.decembra 2019. godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

sanse za Perovica i Abazovica da se domognu poslacikog mjesta su nikakve.Post imaju dosta slobodnog vremena neka nastave sa teferidzom.9

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Na Balkanu ništa novo..Kad u Švici postoji korupcija..lopovluk od Drzavnih institucija..A br 1 ..na planeti…Onda di smo mi

Fileopg
Gost
Fileopg

A viđi Dritane ko će platiti ovu kafu…

460
Gost
460

Kosu ova dvojica.

Tuzi
Gost
Tuzi

Dva postena covjeka. Ljudine!

Fileopg
Gost
Fileopg

čudi me da nijesu izjavili kako je gotov i da se već nekako ljulja kad hoda…eto mr Aljeksa je izjavio kako ga je nokautirao, samo što ga nije istresao iz fotelje i to brutalno, flagrantno i kristalno jasno…Mr je mr nije to dr mr no mr…

Joo
Gost
Joo

Njima ne valja ni jedan izbor gde oni gube….ma ko pobedio……prema tome, njihovo misljenje je nebitno koliko i oni sami…..ljudi koji vode partije koje spadaju u red statistickih gresaka su najglasniji……

Danko
Gost
Danko

“Jedan od lidera pokreta “Odupri se“ Džemal Perović, sastao se sa liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem sa kojim je razmotrio…” Briga ih vala! Pare iz budzeta samo lijezu na racune!!!

Vaso
Gost
Vaso

Kazu dva nebitna lika.

Send this to a friend