Politika

Abazović pisao ambasadorima i evropskim poslanicima: Pređemo li preko ovoga, Crna Gora je nepovratno privatna država

Dritan Abazović

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je nakon objavljivanja snimka predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića na kome je prikazano kako daje kovertu bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću pisao ambasadorima i evropskim poslanicima koje je pozvao da im pomognu, prije nego što se vlast počne valjati ulicama, te da URA ne traži podršku za svoje političke subjekte, nego za istinu, pravdu i zakonitost.

<<<Stijepović o snimku Kneževića: Riječ je o smišljenoj podvali<<<

Saopštenje Abazovića prenosimo u cjelosti:

Poštovane ekselencije,

Nakon što je objavljen snimak na kome se jasno i nedvosmileno vidi kako generalni sekretar predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, a bivši gradonačelnik Glavnog grada i ministar prosvjete Slavoljub Stjepović uzima kovertu u kojoj se nalazi 97500 dolara, smatramo neizmjerno važnim da sve releventne međunarodne adrese i Vas lično kao naše iskrene partnere upoznamo sa ovim antologijskim skandalom.

Naime, ovo je kontinuitet onoga na šta godinama upozoravamo, da su u Crnoj Gori svi izbori pokradeni, za šta su i do sada postojali dokazi, ali se uvijek nailazilo na ćutanje nadležnih institucija koje su ostale u službi zaštite direktnih aktera svih otkrivenih afera.

Ono što razlikuje prethodnu od ove je činjenica da imamo “svjedoka saradnika” u liku biznismena Duška Kneževića koji tvrdi da je novac namijenio vladajućoj stranci. Jasno je i to da je Slavoljub Stjepović u cjelom slučaju samo kurir svoje partije koji pošiljku odnosi svome šefu, inače aktuelnom predsjedniku države Milu Đukanoviću. Zatim vjerovatno dogovorno novac rapoređuju na teren gjde se koristeći tužne sudbine osiromašenog stanovništva, kupuju glasovi, a samim tim i izborna volja građana.

Nijesam siguran da bilo ko u Crnoj Gori ima pravo da prećuti sve ovo što se dešava, ali da više ne stoje ni Vaša opravdanja kako nemate mandat da se mješate u unutrašnje stvari naše države. Jer, ovdje je riječ o vrijednostima, a ne o pojedinačnom slučaju. Ukoliko zajednički nešto ne učinimo, Crna Gora će nepovratno ostati privatna država.

Pozivi da u parlamentu razgovaramo sa ljudima koji su ogrezli u organizovanom kriminalu, svoju političku karijeru započinjali ratnim djelovanjem na prostoru bivše Jugoslavije, a nastavili kroz šverc cigareta i trafiking narkotika, nakon ovog posljednjeg snimka dodatno gube svaki smisao. Sa tim ljudima moraju razgovarati specijalni tužilac i sudije, a ne poslanici.

Vjerujući da je zajednički cilj da se integracioni procesi u Crnoj Gori dodatno ubrzaju te da evropska agenda dobije značajnu dinamiku, apelujem da preko ove afere ne pređete kao preko afere “Snimak” koja se prilično uzaludno ponavlja svake godine u izvještaj o progresu. U svakoj demokratskoj državi predsjednik stranke koja se finansira na ovakav način odmah bi podnio ostvaku, a svi akteri afere bili bi makar u izviđaju specijalnog tužilaštva. Podsjećam i da je i bivši premijer Hrvstake Ivo Sanader uhapšen između ostalog, zbog nelegalnog finsiranja svoje stranke.

Poštovane ekselenicije, smatrajući Vas iskrenim prijateljima Crne Gore, molim Vas da nam pomognete, prije nego što se vlast počne valjati ulicama. Ne tražimo podršku za svoje političke subjekte, nego za istinu, pravdu i zakonitost. Ako već nijeste u mogućnosti da nam pomognete, pored toga što ulažete mnogo resursa u trasformaciju naših zarobljenih institucija, onda Vas krajnje prijateljski i dobronmjerno molim, da se suzdržite od javnih pohvala za ovakvu vlast, kako bi sačuvali sopstevni kredibilitet, ali i ugled država ili organizacija koje predstavljate.

Nakon tridest godina jedne vlasti, odlazi možda i posljednja šansa da se zajednički uključimo u demokratski vagon za EU. Ne dozvolite da sva energija koja je utrošena prethodnih godina, naprosto nestane.

Snimak koji je objelodanjen, jasno govori da ovo nije zemlja poštenih izbora, a da vlast ne proizilazi iz slobodne volje građana kako je to Ustavom propisano. Ako to prećutimo, slegnemo ramenima, onda naprosto odustajemo od svih temeljnih vrijednosti zapadne demokratije, rušimo temelje na kojima počiva Evropska unija i izdajemo ideju slobode za koje su živote dali brojni građani država iz kojih dolazite.

Zato Vas molim da zajedno izgradimo državu koja će biti ponos nas građana Crne Gore, svih njenih prijatelja širom svijeta, ali i Evrope kojoj zajednički težimo. Pružite nam ruku za zajedničku budućnost.

Dritan Abazović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

PIŠI,BRIŠI.

Cetinje u srcu
Gost
Cetinje u srcu

Gore partije na CT nije dolazilo. Prevarili su svakoga, narod koji ih je glasao debelo se pokajao, Fićko lokal u PG otvorio, za sitnih 30.000. Veliki patriota, oko njega Istoričari na tastature, a ostalima su šipak dali. Pogrijesili su iz SD što im nisu vratili one splačine jer ih definitivno zasluzuju. ENDE

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Drugim riječima: EU, maknite Mila, jer mi niti možemo niti umijemo. Neće ti, Dritane, taj posao drugi završiti.

Dan
Gost
Dan

Dritane, pises onima koji ga podrzavaju.

CiNick
Gost
CiNick

Politika nema obzira, ali neko ko se reklamira kao ozniljna alternativa vlasti ne bi smio iznosit paušalne osude za sumnjive pojave, već iskat temeljnu iztragu. Ako nema povjerenja u domicilne instituciije može urgirat da EU pošlje svoje experte koji bi nadgledali njin rad , a ne preuzimat njine ingerencije. Uozbiljite se, VAKAT JE!

Minjaš
Gost
Minjaš

Vikleru ne šprdaj se sa glasačima. Demagozi uff, sve ste izlagali

Nikola
Gost
Nikola

Abazovicu a sto je tvoj Hadzic kupovao sa brasnom glasove na Cetinju?

Mari
Gost
Mari

A onaj Hadzovic je veliki cetnjski patriota, uzeo 30 000 i otvorio lokal u Deljta kvart. Toliko mu je ct u srcu. Prevarant jedan

brzo
Gost
brzo

tacno mi zasluzujemo vise, sa tobom na presto, Kralju viklera

Nikola
Gost
Nikola

Upravo tako. Mada ovo je vec privatna drzava rade sto hoce, mijenjaju zakone kako im odgovara mogu sve

Ljuta
Gost
Ljuta

Bitango hoces mila u zatvor….? Ne dajemo Gospodara manjinama

Rodjo
Gost
Rodjo

Cg narod po svim ljudskim mjerilima zasluzuje ovakvu vlast.

Mnogo
Gost
Mnogo

Abazovicu postoji li gore partije od vas. Izadjite sami na izbore nedje, ne slepajte se sa demokratama, pa ces da vidis dje si. 0 ali nula prekrizena.

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

Tako je abazovicu.ovo je ravno genocidu.dps je najveci antidrzavni subjekt a otezavajuca je okolnost sto je na poziciji moci i iskoristava nemocni i osiromaseni narod.ja ovo kvalifikujem kao najteze krivicno djelo na podmukao i prikriven nacin.ako eu na ovo ostane nijema mi smo gotovi kao narod i drzava prepusteni stihiji.

KLM
Gost
KLM

U drzavi dje 70 posto stanovnika nesto muti dzaba ti sva prica

Morpheus
Gost
Morpheus

Najbolji komentar 2019te za sad!

Mina
Gost
Mina

Zar je vazno sto je Migo uzeo novac?Vaznije je pitanje da li ce deda mraz dobiti tomos.To dobro prati tkzv. javni servis,pa su tako glavni junaci dnevnika,Milo i Miras.Treceg nema.Ako EU na ovaj skandalozni snimak,onda je to stvarno kraj puta za EU.Sta na ovo kazu partije manjinskih naroda u Crnoj Gori?Da li im je DPS kredibilan partner?Da li misle da… Više »

Mnogo je ipak
Gost
Mnogo je ipak

Miki vazno je da cea ti pojeati nocas dobar sendvic od pisanja po portalima

Cetinje MN
Gost
Cetinje MN

Ovo je najgora pratija u CG, oni nekome nesto da kazu. Sve su prevarili, onaj Adzić VELIKI PATRIOTA otvorio kafic u PG umjesto u Cetinje. Prevarant. Samo vam je stolica bitna i to vama nekolicini pri vrhu a mi OVCE śedimo kuci. Zaboravićete sto cu vas ikad vise glasati.

Ċekliċ
Gost
Ċekliċ

Haha, glasaj DPS sad zainat, e
botu nesrecni od 20€

Mnogo
Gost
Mnogo

Nema vecih nesreca od vas

Hasan
Gost
Hasan

Kad je radno vrijema džamije u Ćekliće?

Lakusic
Gost
Lakusic

Naravno kad su mu DPS i Jocko Martinovic dali pare. Svi znaju sto mu pricaju braca a za koga ustvari rade

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Sve si u pravu Dritane ali moras znat da EU to dobro zna ali da im ovakvi trebamo. Bijedni i poslusni.

460
Gost
460

TUŽIBABA

Mito
Gost
Mito

Koji je ovo prodavač magle, narod ce vas kaznitk na izbore. Glasao sam vas zbor Rakcevića iskrenog borca za CG a sada toga vise nema. Prevarili ste me 5 puta, nikad više albanURA.

Milos
Gost
Milos

Jesi ti bio u kufertu Migovu?

Mojsije
Gost
Mojsije

Abazovicu nije do istine.Koristi to za svoju promociju sa naznakom da je on taj koji čuva Crnu Goru i demokraciju. Licemjer na kvadrat.

Mito
Gost
Mito

Abazovicu prosuo si stranku, sve ste prevarili, izlagali

Komsija-Cyprus
Gost
Komsija-Cyprus

Ovaj je najveca politicka prevara u paketu sa Becicem.DF necu komentarisat jer nista bolji nijesu.Ko god moze neka bjezi iz montenegra kad vam ovi i ovakvi kroje sudbinu.

Boris
Gost
Boris

Tako je. Bježmo van!

Pravedni
Gost
Pravedni

Pomozi Evropska Unijo Crnoj Gori! 🇪🇺🇲🇪

Boris
Gost
Boris

To je kao da jagnje zove vuka da ga spasi. Prije bi i to moglo da se dogodi nego ovo što ti priželjkuješ.

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

Zalis se zapadnjacima koji su sve ovo i zamutili,stvarno naivno moj Abazovicu!

Boris
Gost
Boris

Da žele to rade, uradili bi nešto od 1998, makar 2012.

razocarang i
Gost
razocarang i

Kompletna Opozicija i nezavisni kandidati da napuste Skupdtinu,kao i Opstinske Skupstine,gdje je DLS na vlasti.
Opsti BOJKOT SVIH INSTITUCIJA,jer sa ovim je DARA PREVRSILA MJERU.
Ovo vise nije POJAVA,OVO je PRAVILO na koji nacin funkcionise Drzava
Opozicijo,ako vas OVO ne moze ujediniti,ne treba da POSTOJITE.

Joo
Gost
Joo

Vidi ovog jada tuzibabskog…..samo ide okolo i kmeci….smesan je….ti svi kojima pise se sprdaju sa njim i njemu slicnim…..doduse, sprdaju se oni koji to citaju, a to sigurno nisu oni kojima taj jadnik misli da pise….sprdnja od “politicara”….ko jos voli male, malecke tuzibabice……

460
Gost
460

Samo si ti pošten.

Fileon
Gost
Fileon

A moj Abazoviću, da žele, siguran sam da i te “ekselencije” i institucije imaju u posjedu dosta sličnih snimaka koje bi mogli da prikažu. Znaju te ćate bolje i od nas što se ovdje radi, nego ih nije briga. Sudbinu u ruke, slobodu osvoji!

ada
Gost
ada

istina

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Sto god pisa ti…Evropa ide svojim putem…

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Bez CG…

Podgorica
Gost
Podgorica

Samo da nijesmo sa vama. To nam je najvažnije.

Boris
Gost
Boris

Tako je, Podgorice. Da nismo sa zapadnim susjedom i ovim sa jugoistoka. Beograd, Kopaonik i Zlatibor su nam najmiliji, i tamo uvijek idemo.

Send this to a friend