Politika

Abazović pisao Štajnmajeru: U posjetu vam dolazi korumpirani autokrata

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pisao je njemačkom predsjedniku Frank-Valter Štajnmajeru u susret posjeti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Njemačkoj.

Abazović je u pismu zahvalio na svemu što Njemačka i njemački narod rade kako bi pomogli Crnoj Gori u njenoj demokratskoj transformaciji i ostvarivanju prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva.

“Kao poštovaoci Njemačke, njenih demokratskih tekovina i konstruktivne liderske uloge u svijetu, sa velikim iznenađenjem smo primili vijest da ćete 18. marta 2019. primiti u zvaničnu posjetu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Čovjeka kojeg sa pravom bije glas da je korumpirani autokrata koji već trideset godina uspješno sprečava pad posljednjeg “Berlinskog zida” u Evropi”, stoji u pismu lidera GP URA.

On Štajnmajeru poručuje da već nedjeljama ogroman broj građana i predstavnika civilnog društva, kao i čitava crnogorska opozicija, protestuju na ulicama i bojkotuju institucije sa namjerom da u tome istraju sve dok se ne ukine autoritarni model vladavine koji je potpuno zarobio državu i sveo je na pljačkaški servis vladajuće familije.

“U nedostatku boljeg objašnjenja, Đukanović nastoji te proteste okvalifikovati kao antizapadnu diverziju, ali u tu providnu i tridesetogodišnjim frazama ukomponovanu priču više nikoga ne uspijeva ubijediti pa se nadamo da neće ni Vas. Dijalog sa takvim “liderom” ne može doprinijeti razvoju demokratije niti stabilnosti, već samo daljoj promociji diktature, rastu tenzija i nastavku agonije Crne Gore i čitavog regiona”, navodi se u pismu Abazovića njemačkom šefu države.

On ukazuje i da bi mnogo veći doprinos daljem prosperitetu Crne Gore i Balkana dao uskraćivanjem najavljenog gostoprimstva Đukanoviću ili susretu sa rezervom uz kritički osvrt na njegovu vladavinu, uz poruku da je vrijeme da se povuče, oslobodi insitucije i omogući da se u Crnoj Gori po prvi put održe slobodni izbori.

“Vjerujem da će prijateljstvo Njemačke i Crne Gore biti dodatno učvršćeno u budućnosti i da ćemo se brzo sresti u velikoj evropskoj porodici”, istakao je Abazović na kraju pisma.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kolokolo
Gost
kolokolo

Tako je Abazoviću. Puna podrška za tebe.

Jež
Gost
Jež

Da nije žalosno bilo bi smiješno.Abazoviću, pod hitno traži pomoć stručnog lica…….ovo sigurno nije zdravo da se juče ispiljeni političar, ovako obraća Njemačkom predsjedniku.

Qan
Gost
Qan

Bravo Abazovicu, ti i Becic ste najveca nada za C.G. A sto se tice pisma, oni znaju dobro kakav je Milo, samo se prave kao ne znaju jer je njihov piun.

XXL
Gost
XXL

Ko si ti, Abazovicu? Sto si ti?

Dragutin
Gost
Dragutin

Dobro je kad si ti XXL.
Daleko si dogura.

Jež
Gost
Jež

Kako ne znaš, XXL, on je Dragutinov drug.

mali covjek
Gost
mali covjek

Ništa novo, koliko se sjećam, on i njih još nekoliko( Medojević, Krivokapić….) su već pisali ranije američkom Kongresu i Predsjedniku, članicama NATO-a da nas nipošto ne primaju u Alijansu, Briselu da nam uvedu sankcije, odnosno blokadu daljih pregovora sa EU. Normalno na pomenute adrese su se samo smijali, mi se crvenili i umjesto izvinjenja brzo se to zaboravilo. Ono što… Više »

marius
Gost
marius

A što se blamirate, mrčili se.

StevanPG
Gost
StevanPG

Mislim da ce Abazovic biti na aparatima kad bude gledao kadrove kako Mila docekuju sa najvecim drzavnim i vojnim pocastima!

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Bolje da si usao u parlament i radis svoj posao nego sto piskaras pisma koja nemaju nikakav znacaj.

singapur
Gost
singapur

I oni su svjesni da nijedan od vas nije sposoban da ga zamijeni

KnjazMilos
Gost
KnjazMilos

Ti si odje protestova i duva u pistaljku dok su Djukanovicu urucivali nagradu Kralja Davida

Edin
Gost
Edin

Svi bi ste vi zeljeli da i vas docekuju kao Djukanovica

Rafaello
Gost
Rafaello

Predsjednika jedino kritikuje opozicija, koja prstom nije mrdnula u interesu gradjana. Oni su opstine u kojima su imali vlast unazadili, a ne da vode drzavu.

Iskra95
Gost
Iskra95

Bolje da dodjes jedan dan na posao, i da ispostujes volju gradjana koji su ti pruzili povjerenje. Sramota je da politicari primaju 2000e, a ne obavljaju radne zadatke.

Kinez
Gost
Kinez

Je li ovo onaj Abazovic koji je izjavio da je Skenderbeg bio Srbin? Hahah

Enesa
Gost
Enesa

Ee Abazovicu, tebe u tvoj rodni grad ne postuju i ne fermaju 2%, a ne predsjednik Njemacke da procita tvoje pismo. Precijenio si sebe.

zacanka
Gost
zacanka

E Abazovicu śedi djesi, jer ni za djesi nijesi!

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Ovo pismo ce zavrsiti kao i sva druga nebitna, u smece. Ali neka je Abazovic rekao sve sto mu lezi ma dusi. Bolje da ga je zamolio da ga pomiri sa Becicem, ako ikako moze.

ines23
Gost
ines23

Ova ti je istina kao sto je Skenderbeg Srbin!

Marelica
Gost
Marelica

Abazovic je samo jos jedan glasni politicar koji se uvijek gura tamo dje mu nije mjesto.

Vitinka
Gost
Vitinka

E da zna ovaj ko mu pise, pa da ga blokira odmah po kratkom postupku.

Marelica
Gost
Marelica

Meni su ovi iz opozicije presmijesni, ne dolaze na posao, a primaju skoro 2000e. Ako vec stitite interese naroda, pocnite od Skupstine.

Omar
Gost
Omar

Tako mlad a vec kameleon prvo je unistio pozitivnu pa je iz nje osnovao s Rakcevicem svoju partiju pa je stupio u koaliciju s Becicem koja je trajala dva ipo sata

ProfesorK
Gost
ProfesorK

Njemci idu na posao za razliku od tebe njima je ne shvatljivo da neko prima toliku platu, a da bojkotuje svoje radno mjesto.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Hahah, ko si ti Abazovicu? Politicar koji nemas uticaj ni u svojoj drzavi, a ne da pises predsjedniku Njemacke, bas njega zanimaju sitne ribice.

singapur
Gost
singapur

Spremi mi ugovor o obrazovanju eto me hahahahahhahahahahahahahhaha

almir
Gost
almir

Posjedujete li jos uvijek radar za Rofesionalnu orjentaciju? 😀

almir
Gost
almir

Poslije koalicije kljuc i odlaska na Taiwan ne bi trebao ni da se pojavljujes

Dragan
Gost
Dragan

Zaboravio si svoj odlazak kod Duska Markovica i tvoje molbe da DPS preuzme vlast u Ulcinju i da su jedino oni sposobni da rukovode njim

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Pametnije bi ti bilo da se preispitas zasto nemas podrsku svog naroda, jadno je da jedan albanac u gradu kojem je 85% albanskog stanovnistva nema clanova i podrske da preda izbornu listu.

cvrkut
Gost
cvrkut

Sve vas boli ogromna podrska zapada njegovoj politici, citah da se i Knezevic obracao na razne adrese, ali izgleda da ni na jednoj nije dobio odgovor….

srki
Gost
srki

Dzaba to pricas jer ga svudje docekuju kao Tita u svoje vrijeme

crni sin
Gost
crni sin

Ima li adrese na koju nijesi pisao?

Mačak
Gost
Mačak

E moj Abazovicu psi laju dok karavani prolaze

oliver14
Gost
oliver14

Jeste bas predsjednika Njemacke zanima sta ce ovaj da napise! Kao da je Abazovic neki faktor pa da covjek kaze nego NN lice neko.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Bruka i Sramota..Abazoviçu..Milo je Crnogorac ..Mi smo Crnogorci…O čemu ti škrabaš i vrijeđaş jednu naciju..No Coment..

goran1978
Gost
goran1978

Kako se ovaj prepao dolaska Milovog njemackom predsjedniku! Hahahaahah pa je li realno ovo !

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Njegovo pismo ni u Ulcinj nece da prime a ne u Njemacku

Edi89
Gost
Edi89

Bas ce njemacki Predajednik jedva cekati da vidi sta mu pisu iz kombi partije 😂😂

HanaPG
Gost
HanaPG

Koja si ti ličnost? Pa da imas pravo nekome da napišeš pismo,posebno jednom predsjedniku.Ovo govori o tome kako prije svega ne postujes svoju drzavu

miona
Gost
miona

Na kakav se nivo ovaj Abazovic spustio, pi
To pismo nece ni doci tamo

Helena88
Gost
Helena88

Abazovicu mnogo si sebi dao za pravo ,sta si umislio ko si.Besposlicar obicni koji je u politici propao, sramota si za politiku. Žali boze za sta primas poslanicku platu

Kantautor
Gost
Kantautor

Kakav je ovo manipulator,jos jedna od njegovih gluposti,daleko bilo

katja
Gost
katja

Odavno je on svoju politicku karijeru zavrsio pa sad ne bira sredstava da bi privukao paznju!

Suncica
Gost
Suncica

Bas mislim da ce ovog propalog politicara neko da shvati za ozbiljno,oni ne znaju da za njega i njegovu partiju tamo i ne znaju.

Komita
Gost
Komita

E bas vala ovoga briga za dritana koji skoro pa da ne postoji kao politicar

kamiondzija78
Gost
kamiondzija78

Dugo ga nije bilo, pa sad rijesio da se na ovakav nacin nadje u centru pažnje. O Boze ove blese.

InesBD
Gost
InesBD

Ja bas mislim da ce ovo pismo da dodje kod ovog predsjednika, ma kako ne

AkiBP
Gost
AkiBP

Njegova prica ne može da stigne ni do sjevera Crne Gore.. a ne Njemacke!

Dragan
Gost
Dragan

Sigurno da ce Stanmajer prenijeti poruku Djukanovicu kao i svi ostali koje bude posjecivao ubuduce,jer cijela Evropa je ukazivala Djukanovicu prilikom svojih predhodnih susreta na progon pjesnika i intelektualca Jevrema Brkovica gdje je morao tadasnji premijer da ga vrati u Crnu Goru!

Anonimus
Gost
Anonimus

Je li pisao na ekavskom?

CRZ
Gost
CRZ

Sinoc je domnirao. Veliko postovanje za Abazovica. Podrska iz Plava

Rajko K
Gost
Rajko K

Dritan Abazovic jednom rjecju ljudina! Najbolji i najiskreniji politicar.Jedini koji moze voditi opoziciju do ujedinjenja. Nadam se da ce biti prvi premijer u slobodnoj Crnoj Gori.

Djole
Gost
Djole

Dritan nije sposoban da u svojoj MZ očisti nagomilano smeće,a ne da njega neko sluša u razvijenoj Evropi ! Bolje mu je da se pozabavi izdavanjem suncobrana za narednu sezonu !

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Bas finu sliku saljte o Crnoj Gori, zamislite Dritan kaze nesto protiv covjeka za koga je glasalo 56% gradjana Crne Gore….zamislite da neki njemacki ili americki politicar napise nesto protiv svog predsjednika koji ide u zvanicnu posjetu nekoj Drzavi….bruka i sramota…

Miki
Gost
Miki

Dritan je očigledni amater koji je zalutao u politiku.

z d
Gost
z d

Đe igra ovaj Dritan? Za koji tim?

Jovanka
Gost
Jovanka

Prospija ga Dritan…

ukradoše mi ime
Gost
ukradoše mi ime

u posjetu presjedniku njemačke treba poslati marka milačića dritana abazovića milana kneževića andriju mandića onog blaćića nebojišu medojevića i naravno janka vučinića i mzaboravih branka radulovića

JovoKapa
Gost
JovoKapa

Sjutra veče lagano 35.000 !! Šetnja je zdrava !!! Zdrava Crna Gora !!!

Sendvic
Gost
Sendvic

Ti si Abazovicu nalik na onog Vuksanovica iz SNPa sto je isao u Bari da tuzi Mila
I Mandic mi je miliji od tebe , moj demagogu !!

Emir
Gost
Emir

Piše pisma kao da smo u srednjem vijeku😂

CRNI
Gost
CRNI

TUŽIBABA

Haris
Gost
Haris

Ovaj je umislio da njega neko nešto cijeni, dritane vrati ti pare što evo 26 mjeseci uzimaš za nerad, jesili mu o tome pisao?? A Đukanovića poštuje cijeli svijet, evo 20 godina ista vam je šuplja priča za Mila u koju niko ne vjeruje.

Bnjj
Gost
Bnjj

Ovaj Abazovic je lakovjeran ne shvata da je Milo product zapada oni sve o njemu znaju Ali on je najbolji kolonijalni izvrsitelj,svijet he surovo mjesto dje vlada interes a ne lazne glupoati kao demokratija I ljudska prava

Ablek
Gost
Ablek

Dobro kaže izreka, ne može te niko nagrdit ka grdni.

Send this to a friend