Politika

Abazović pozvao Jovićevića da povuče kandidaturu

Abazović

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pozvao je bivšeg ministra unutrašnjih poslova Andriju Jovićevića da povuče kandidaturu za predsjedničke izbore, kako bi opozicija našla trećeg kandidata koji će biti prihvatljivo rješenje.

“Molim Andriju Jovićevića da povuče svoju kandidaturu i da nađemo neku treću osobu koja će biti rješenje. Ako je Jovićević zainteresovan da se pobijedi Demokratska partija socijalista (DPS), ja ga pozivam da to uradi i na taj način pomogne društvene promjene”, poručio je Abazović.

On je u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti kazao da Demokratski front (DF) forsiranjem Jovićevića pomaže DPS-u.

Jovićević

Abazović smatra da Jovićević nije dobar kandidat jer duže vrijeme živi u Srbiji, jer je bio dio Vlade Mila Đukanovića i o njemu govorio hvalospjeve, i jer je bio kadar Vukašina Maraša.

“DF je tvrdio da ima saglasnost Jovićevića, ali “pukla je veza” između Andrije Mandića i Jovićevića kada su htjeli da ga pitaju da li je saglasan da se odrekne kandidature, pa da to bude Milka Tadić Mijović. I dalje vjerujem da možemo imati zajedničkog kandidata i pozivam sve da se posvetimo tom cilju. To je jedini ispravan put i drugog puta nema. To je ono što želi većina građana Crne Gore”, istakao je Abazović.

Prema njegovim tvrdnjama, u redovima građanske opozicije ima spavača vlasti, ali ne želi da ih imenuje.

“Te spletke sam osjetio kada se neočekivano ukazala realna mogućnost da se ozbiljno govori o zajedničkom kandidatu, i to se radilo uglavnom putem medija. DF je pozvao sve lidere na sastanak vjerujući da se neko od njih neće pojaviti”, ističe Abazović.

On je potvrdio da je Tadić Mijović pristala da bude kandidat, ali samo u slučaju da bude podržana od opozicije.

“Logika DF da se prebrojavamo je gubitnička logika. Zato je svaki subjekat, bez obzira na snagu, mora da bude uključen u taj proces. Ako je DF stao čvrsto iza Jovićevića, onda nije trebalo da nas zove na sastanak”, poručio je Abazović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Ovi bi da pobede dps a ne mogu da se sloze
o kandidata za predsednika crne gore dobro
je sto oni nikad nece vladati.

boki
Gost
boki

Ajde molim te ne komentariše više na naše portale. Hvali tamo u Beograd Vučićča, nemoj nam ti iz iz Bg-a soliti pamet da te zamolim.

Vlado
Gost
Vlado

Gledao sam veceras na tv vijesti i slušao šta priča Abazović..ovo sto radi DF je sramno ..oni sve rade da ostanu u opoziciji..pljuju po vlasti a u stvari rade za iste..nemaju nikakvu odgovornost a ubiraju plodove..treba ih ignorisati u svakom smislu

Stari
Gost
Stari

A sedite obrazavi koji ovaj i koji onaj kako god okrenes mrka kapa.Mukamije od svega vise eto

Pavaroti
Gost
Pavaroti

Ti abazovicu imas siroka shvatanja i mislis dobro ovoj zemlji. Samo nastavi…

Beti b.
Gost
Beti b.

Ali taj se nije ni kandidovao on je samo pozajmio ime DF sa se sprdaju. Pa on 14. ne živi u CG i ne ispunjava prvi uslov.

Ćotek
Gost
Ćotek

Bravo Abazoviću 👏🏻👏🏻👏🏻

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Bravo pametno podrzi fronte bices na dobitku

Abaz Dzafic
Gost
Abaz Dzafic

Mladen Bojanic i dogovorite se oko toga!!!

Beti
Gost
Beti

Tanko.

profesor L
Gost
profesor L

Sjajna ideja Beli . Ali jesi li siguran da ne bi više volio da pobijedi onaj bradonja iz Bijelog Polja , zaboravio sam mu ime partije .

Send this to a friend