Politika

Abazović: Ko ne prihvata da su promjene moguće na jasnim principima neka traži druge partnere

Sa izborne konvencije DG URA

Promjene u Crnoj Gori su moguće ali na jasnim principima a ko to ne prihvata neka traži druge partnere, saopštio je danas lider URE Dritan Abazović na trećoj izbornoj konvenciji URE u Danilovgradu.

“Poremetili smo račune dva pola, poremetili smo račune regionalno, čak i međunarodno, pokazali smo da država može da se transformiše na miran način, zbog toga i svjedočimo napadima. Naša idejea je prevazišla granice naše države i zbog toga jesmo superiorni“, kazao je Abazović.

Na današnjoj trećoj izbornoj skupštini danilovgradskog odbora URE izglasano je 50 članova, potpredsjednici i predsjednik.

Za potpredsjednike URE u Danilovgradu izglasani su Nada Ćeranić, Nađa Pekić,  Miloš Popović, Dejan Vojvodić i Radomir Prelević.

Za predsjednika danilovgradske URE u budućem mandatu izglasan je Aleksandar Aco Šaranović.

Lider URE Dritan Abazović kazao je da se njihova partija zove Crna Gora.

“Naša misija je da izađemo iz balkanskih čeljusti i svrstamo nas u red evropskih zemalja. Razumijem da građani žele sve na brzinu, preko noći ali to u realnosti nije tako. Prošli 30. avgust je bio istorijski jer se suverenitet vratio građanima. Shvatili su da njihova moć i glas znače da mogu da smijene vlast bez problema. Suočili smo se sa najvećim izazovima, svako nas napada ali je to pokazatelj da smo na pravom putu. Stali smo kao brana na jednoj strani kriminalcima i ljudima koji su ogrezli u njemu i na drugoj strani ljudima koji su zarobljeni u prošlosti“, istakao je Abazović.

On je poručio da Crna Gora treba da bude kuća svih građana bez obzira na bilo koju njihovu ličnu pripadnost.

“Solidarišem se sa našim ljudima a najviše sa građanima Crne Gore. Sve ovo što smo živjeli i danas  živimo je bolest koju moramo da izliječimo. Moramo da vjerujemo u ideju, da Crna Gora može da iskorači, ne trebaju nam nikakvi specijalne pomoći. Nema nikakvih promjena dok mi ne damo zeleno svjetlo i mi nikada nećemo izdati nacionalne interese Crne Gore“, istakao je Abazović.

Istakao je i da su odbranili mir u Crnoj Gori i da će ga braniti na svakom mjestu.

“Mi imamo simpatije i van granica Crne Gore. Mi treba da iskoristimo šansu da Crnu Goru usmjerimo na prave teme, ka ekonomiji, otvorenosti… Naši strahovi su iracionalni, Crna Gora treba da je otvorena, to je najveća komparativna šansa i mi treba da nastavimo da vjerujemo u takvu Crnu Goru“, naglasio je Abazović.

Kazao je i da su u URI preuzeli na sebe veliku odgovornost da transformišu Crnu Goru, da je taj put težak ali pravedan i da traži hrabre ljude.

“Manje društvenih mreža i relaksirano, mi ćemo pobijediti. Mi ne želimo da se Crna Gora vrati u doba referenduma naša misija je da mirimo dvije strane. Iz ovoga broda niko nije iskočio u ovaj brod samo dolaze putnici“, poručio je Abazović.

Predsjednik danilovgradskog odbora Aleksandar Aco Šaranović poručio je da je za URU u Danilovgradu sjajna budućnost.

“Zahvalnost starijim članovima koji su dali doprinos da imamo stabilnu danilovgradsku URU. Pohvala i našim mladim aktivistima i članovima. Posebna zahvalnost za izvršnog direktora URE Zoran Mikića koji je nemjerljivo doprinio našem radu“, istakao je Šaranović.

On je istakao i da podjele u društvu nikad nijesu bile veće i ekstremnije.

“Reafirmacija građanina je naš zadatak i od toga zavisi naša sudbina. Na izborima ćemo građanima ponuditi najbolje ljude i listu. Da od jedne od najprljavijih opština postanemo jedna od najzelenijih i uspješno rješavamo probleme infrstrukture. Otvoreni smo za sardnju sa svima koji dijele naše vrijednosti. Nećemo se baviti politikanstvom već politikom. Naša borba neće biti u cilju moći već u cilju unapređenja kvaliteta života građana Danilovgrada“, naglasio je Šaranović.

Politička direktorka Ana Novaković-Đurović kazala je da je viziju URE dijelila i kao aktivista NVO sektora.

“Osjećala sam odgovornost da očuvam ideju građanske Crne Gore i zbog toga sam danas ovdje. Prošle godine napravljen je prvi važan korak za partiju a to je smjena vlasti. Isključivo zbog doprinosa URE DPS je danas u opoziciji. Isključivo važnošću i odvažnošću URE Crna Gora je dobila kartu u demokratskom svijetu“, kazala je Novaković-Đurović.

Ona je ukazala i da nametnuti kao dominantan program i ideje URE nije jednostavno ali da će se to desiti jer vjeruje u superioran i nadmoćan program URE.

“Nacionalističke politike brzo će biti nadjačane politikama URE da bi pobijedila Crna Gora. Naš cilj treba da bude Crna Gora kao sljedeća naredna članica EU. Potrebne su nam profesionalne institucije, profesionalci i onda imamo objektivnu realnost za ostvarivanje naših ciljeva. Talas progresivnosti je zahvaljujući URI pokrenut kako u Crnoj Gori tako i u regionu. Vrijeme je za nove ljude a što se tiče naše politike ona je jedina perspektiva. Naša obaveza jeste puno rada i plan kako na lokalnom tako i na državnom nivou. Znanjem moramo ponuditi rješenje tamo gdje nijesmo zadovoljni. Sigurna sam da ćemo nastaviti da beskompromisno branimo naše ideje. Da jednako kažemo ne svim nazadnim politikama i kažemo da crnogorskom svijetu kao dijelu evropskog svijeta“, istakla je politička direktorka URE.

Potpredsjednik URE Goran Đurović kazao je da je zadatak te partije da ohrabre ljude da budu dio progresivne priče URE.

“Napadaju nas svi, jedni drugi, treći, peti, stoti. Najvažnije od svega jeste da je jedinstvo nešto što nas može održati i spasiti osd svih udara. Pluralizam u mišljenju je naše bogatstvo i URA je na tom osnovu i osnovana. Još jednom apelujem da zanemarimo sve sitne animozitete i trzavice i URA je nesumnjivo na pravoj strani istorije“, poručio je Đurović.

Član Predsjedništva URE Miodrag Caro Pavličić kazao je da živimo u državi koja je devastirana a da su oni koji su to uradili i dalje jaki no da građani ovu vlast i dalje percipiraju kao bolje rješenje.

“Teškoće oko funkcionisanja vlasti i dalje su evidentne. Oni koji usporavaju EU proces igraju se sa budućnošću i podrivaju temelje države. Nije lako jer sa jedne strane imamo kleptokratski bivši režim a sa druge strane nacionalističke snage“, ocijenio je Pavličić.

On je poručio da URA bije tešku bitku i da mora biti zajedno.

“Znamo što želimo, ne mijenjamo fokus. Naša politika je jednostavna i čista. Znamo šta treba – da državu napravimo uspješnijom a Crna Gora će uspjeti u to nema sumnje“, istakao je Pavličić.

Potpredsjednica danilovgradske URE Nađa Pekić istakla je da sloboda ne pada sa neba već da mora da se dosegne i da je osvojimo.

“Neke lične stavove moramo žrtvovati zarad zajedničkog prosperetiteta. URA je moj san i ideal i ponosna sam što je moj izbor. Imamo veliki potencijal, vrhunske kadrove, imamo sjajnu budućnost. Dok se neki osvrću u prošlost u ratove, devedesete mi smo okrenuti budućnosti. Neka naše jedinstvo bude okrenuto njihovim svađama i podjelama“, zaključila je ona.

28

avatar
1000
27
1
0
 
28
Ja pa jamarkoZareTanjaBabin unuk
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ja pa ja
Gost
Ja pa ja

Ja mislim da je URA vec ugrozila drzavne interese zbog prevelikog upliva SPC u nadu politiku… tako da ovu pricu ne shvatam ozbiljno…. sorry

marko
Gost
marko

Covjek jedno prica drugo radi….

Zare
Gost
Zare

Jedan potpredsjednik Ure, koji je inace bio do skoro u jednoj drugoj partiji je toliko para zgrnuo da to za zivota potrošiti ne moze.

Tanja
Gost
Tanja

URA RADI ZA DPS !
Uzala im je kadrove, koje je DPS sam trebao davno da očisti.

king
Gost
king

Uzalud te vaše bombastićne floskule – izdali ste Crnu Goru. i to je činjenica koju više niko nikad ne može izbrisati

GORNJA BREZNA
Gost
GORNJA BREZNA

Izdaja se ne zaboravlja.Viđećete đe ste na prvim sledećim izborima.

KomitaPg
Gost
KomitaPg

E da oces ucutat vise,koga mislis da prevaris ovaj put….Cenzus vise prec necete,gore stranke od vas se nije pojavilo u Crnoj Gori od 90-te

Houo
Gost
Houo

Tu demagogiju legendo slusamo 31 godinu. Tu pricu ostavi doma, dok budes relaksirano pratio kako se radi. Cenzus necete preci na izborima.

Kreso
Gost
Kreso

Dosta vise ne lazi ovaj narod

goka
Gost
goka

Ura je pokazala ko su i sto ,najveci izdajnici Crne Gore ,dosta vam je na Cetinje su joj dali glasove a ona poslala Srpske popove i policiju da biju narod sramno

Mina 1
Gost
Mina 1

Skim si takav si ….

Sanja
Gost
Sanja

On i dalje misli da ce uspjeti da prevari gradane CG, a da radi za stvaranje srpskog sveta.

Kokot
Gost
Kokot

URA kao i uvijek na braniku CG

Babin unuk
Gost
Babin unuk

Kukuriku, kolika ti je dnevnica?
Nema vijesti na kojoj nijesi angažovan u odbranu Vlade. 🙂

Mina
Gost
Mina

Jedina partija koja je moderna i koju mladi ljudi podrzavsju.Dosta im je vise crnogorstva i srpstva.Crna Gora je drzava svih , i ne treba da se broje krvna zrnca njenim gradjanima.

990011
Gost
990011

Sam sebe čoek hvali a sve radi dijametralno suprotno građanskim i demokratskim principima koje i sam navodi u svom programu. Onda se samo nameće okle kriptovani telefon i 21 milion… Koji daju odgovor na postojeće stanje.

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

Ha,ha,ha… Promjene u cilju unišenja države Crne Gore !

Nepravda
Gost
Nepravda

Ućuti više!

Vanja
Gost
Vanja

Antipod zdravom razumu.

dpero
Gost
dpero

Pavlicic nekog kritikuje, to je onaj koji je uzimao mito za oepraciuju dok je radio u klinickom!

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ne budali i ne zamajavaj javnost. Sve što ti se napiše i odredi, uradićeš!

Sasa
Gost
Sasa

Ne otkačite li df gotova je i ura.

Muo
Gost
Muo

Uh,oštro!do sutra pa onda nisam tako mislio…

Montenegro
Gost
Montenegro

3,4, sad… Neće URA dati… 🤣🤣🤣
Dok im opet ruku ne zavrnu! 😂

Tash
Gost
Tash

Najgora stranka. Demokatski front je moralna vertikala za ove.

Brano Nikšić
Gost
Brano Nikšić

Dr. Pavličić, tvoj kometar(generacija smo) ti treba da se za vučeš u mišju rupu.
Neznam odgovarali tebi ovaj zakon Porijekla Imovine, koji su tvoji predložili????

Sredoje
Gost
Sredoje

Milo mi je što su ispoštovali da ih nije preko 50 u zatvorenom. Ajde sad kazna.

Mrkonjic
Gost
Mrkonjic

A u čemu si superioran časti ti? Ja mislim da ti ne vidiš dalje od jednog metra…

Send this to a friend