Politika

Abazović sa EU: Ili ste na strani totalitarnog režima, ili na strani demokratije

URA neće prekinuti bojkot parlamenta i dati legitimitet pokradenim parlamentarnim izborima, a Evropska komisija konačno mora odlučiti – da li je na strani totalitarnog i represivnog režima Demokratske partije socijalista ili na strani demokratije, zajedno sa svim slobodnim građanima Crne Gore, kazao je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima Evropske delegacije u Podgorici.

On je naglasio da bez dobijanja datuma izbora, opozicija ne smije prekidati bojkot parlamenta jer bi tako “dala legitimitet ispraznim tezama Organizovane kriminalne grupe, koja nelegitimno uzurpira vlast”.

“Međutim, ukoliko neko od opozicionih kolega ipak odluči da prekine bojkot, Građanski pokret URA će se posljednji vratiti u Skupštinu”, naglasio je Abazović.

On je podsjetio da URA nije vodila pasivan bojkot, već je aktivno pokušavala održati koheziju između opozicionih partija, kako bi „što snažnije odgovorili djelovanju kriminogenog režima“. On je diplomate upoznao i sa „Planom za rješavanje političke krize“, koji je URA ranije predložila svim opozicionim partijama.

„Drago nam je da Evropska komisija konačno napušta svoju pasivnu poziciju i uključuje se u političke tokove, pa makar za to bila zaslužna i posjeta američkog potpredsjednika Majka Pensa. Od Evropske unije ne tražimo da poštuje opozicione partije, ali zahtijevamo poštovanje za 150 hiljada građana Crne Gore koji se bore za demokratske promjene”, kazao je Abazović.

On je podsjetio ambasadore i šefa delegacije EU da je “isključivo DPS zaslužan za to što se Crna Gora nalazi u dubokoj političkoj krizi i što su politički procesi paralizovani već godinu dana“, kao i da vrh DPS-a koristi takvu situaciju da progura svoje skandalozne zakone.

“Antievropskom praksom, DPS pokušava da progura skandalozni Zakon o prostornom planiranju i izgradnji, kojim će rasprodati i potpuno privatizovati Crnu Goru. Takva zakonska rješenja, koja ukidaju crnogorske opštine i degradiraju ih do statusa mjesne zajednice, nije predlagala čak ni Vlada Mila Đukanovića“, naglasio je Abazović.

Abazović je još jednom naglasio da se crnogorska ekonomija nalazi u katastrofalnom stanju i da je organizovani kriminal sve jači, kao i da nam je “hitno potrebna deblokada paralizovanih institucija koje su zarobljene uticajem vrha Organizovane kriminalne grupe”.

M. B.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Garavi
Gost
Garavi

U pocetku je bio interesantan, djelovao pametno, sad je ovo vec sprdacina. Plata 1000+ eura, trazi da mu se placa stan u Podgorici,placen telefon, pravi poslanicki klub da bi dobio jos koristi, koja razlika izmedju njega i ovih protiv kojih se bori? Bojkot mu odgovara, svaki 3-4 dana izbaci neko slicno saopstenje, nista konkretno samo kao pokvarena ploca. Cinjenica je… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

Ljudi jel ovo moguce nakon izbora ovaj gore lik je bio kod Vujanovica ispred opozicije u vezi predloga mandatara buduce vlade.Ima li idje u svijetu ovakvi spoboda,nevidjeno!!!!

draška
Gost
draška

Svaka ti čast Abazoviću. Kapa dolje.

Ljuta
Gost
Ljuta

stobom smo samo jasno u lice bez pardona

Bobija do Rvasa
Gost
Bobija do Rvasa

Gospodin Djukanovic je sam sebi jedina opozicija.Ovi petoparci sto glume europejce sigurno mu nece naskodit.

Mojsije
Gost
Mojsije

AbazovIću, osim nerealnih ambicija i glumljenja veličine ništa valjano i razumno u izopačenosti stvarnosti

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Izbori su bili dobri 16-og do 9 uveče. Nijesu hapšenja smetala. Već ste i fotelje bili podijelili. Pa kad ste se presabrali onda je sve pokradeno i kriva su hapšenja. A inače je najmanja izlaznost bila u Ulcinju, Plavu i Rožajama, đe DPS ima ubjedljivu većinu, tako da bi razlika bila veća za DPS da nije bilo Dike i Sinđe.

Ljuta
Gost
Ljuta

e da ti se jadu preseliti u gornju moracu mozda bi vise vidio mada sumnjam

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Donja Morača je puno ljepša, ali i mi imamo manu koje se stidimo. Imamo Rista. Ali niko nije savršen pa ni Donja Morača. A ti si Ljutko u problemu. Živiš u državi koju mrziš. Onu koju bi ti,ona neće tebe. Možda bi more i istoriju ali ti joj ne trebaš. Možda si ti pošao iz sela ali selo nije pošlo… Više »

Budo
Gost
Budo

To,ili-ili,bas si ih zadivio poimanjem demokratije.

Piroska
Gost
Piroska

Slavko Perovic je predlagao da se privatizacija izvede po modelu kako su to izvele Slovenija i Ceska. On je isto predlagao jos prije 20 godina da Opozicija bojkotuje Skupstinu i sada vidimo koliko je bio u pravu u svemu sto je predlagao. Opozicija se ne smije vratiti u Parlament jer bi to dalo “zeleni svijetlo” da DPS nastavi sa neregularnostima… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

zaboravljas da je slavko izdao crnu godu kad je napravio dil sa dps okg umjesto opozicijom..danas bi ziks bio pun od njih a mi bi na njih vec zaboravili zato ga ne spominjuj

Ano Minus
Gost
Ano Minus

Dritane, imaš li ti dokaze da su izbori pokradeni? Nemaš. Onda pazi što zboriš. A, legitimitet ste im dali, jer ste sudjelovali do kraja izbornoga procesa. Povukli ste se tek kad ste doznali da nijeste pobijedili. Kasno. Liše toga, već deset mjeseci vlast normalno funkcioniše, bez naznaka zastoja, čime su izbori i praktično potvrđeni. S toga razloga izbori ne mogu… Više »

Ljubiteljbudala
Gost
Ljubiteljbudala

Pametnoga prepoznajete tako što se svi moji ljubimci udruže protiv njega.

mikan
Gost
mikan

Ura-cuvari kapitala druge familije, zeljni vlasti da bi Zarko izgradio jos koji hotel i otvorili jos koju banku, srecom niko zivi ne glasa ovu sprdnju od partije koja nas unisti objavama po cijeli dan, ugusise nas.

peka
Gost
peka

Ja mislim da su se ovi iz EU samo pitali koliko glasova ima ovaj momak, kad su im rekli da ima 0,4% samo su popadali od smijeha i napustili sastanak hahahahahahahah

Vladana
Gost
Vladana

Joa kiliko kontradiktornosti o ovoj izjavi Abazovica ! Cus ako se opozicija vrati onda ce se i oni vratiti ali poslednji, kao da je bitno jesu li prvi ili poslednji ?? Licjemjerstvo klasicno !

yocky
Gost
yocky

hahahahahahha ko je ovaj?

Jovana
Gost
Jovana

Prvo i osnovno opozcija se plasi da preuzme vlast jer znaju da bi drzvu doveli do stanja haosa i znaju da nemaju kapaciteta, jer su previse zauzeti ispunjavanjem licnih interesa kao da to ne vide iz evropske komisije.

Nera
Gost
Nera

Zatrese se EU od ove momcine.
Podrska EU ti je sigurna,pogotovo kad zelis da formiras vlast sa DF-om.
Jos ti fali Zeljeznak,pa da te podrze i NATO i EU.

Lidija
Gost
Lidija

Niko nikog nece uslovljavati, ova izjava je sad zabog tpoga sto je opozicija ocekivala da ce evropska komisija da se sazali na njih da ih odbrani, ali od cega da vas brani Abazovocu?? Od vaseg bezobrazluka koji ste vi sami smislili …!

Kilee
Gost
Kilee

Oni ce bas jednog Abazovica da slusaju, bas ga ono ozbiljno shvataju. Ma daj.

Olivera
Gost
Olivera

Nista nijesu ni bojkotom postigli tako da slobodno neka nastave, idi sigirnim putem marginlaoizacije s apoliticke scene u Crnoj Gori.

Fiona
Gost
Fiona

Sad jedan Abazovic uslovljava evrospku komisiju sa kojim pravo ?? Bice da je Abazovic u dilu sa nekim pa se ovako u zadnje vrijeme pomamio a prije nije A progovarao !

Nadja
Gost
Nadja

Mislim da znaju oni na koju ce stranu samo sto ti nijesi uopste opcija.

Nikolija
Gost
Nikolija

Ja ne znam sto se covjek dohvatio Mila i DPS. O cemu se radi. Dosadan je s ovim glupostima.

Miskica
Gost
Miskica

URA ne ogra nikakav faktor, svejedno dje ste, samo nemojte gluposti pricat.

Jana
Gost
Jana

Mnogo ste mi pametni.

none
Gost
none

Evo veliki evropski tumac Abazovic opet pocinje sa izjavama…

ViseManje
Gost
ViseManje

polako polako, dje si se zalećeo, nije baš tako druže Abazoviću…ili kratko pamtiš ili nisi upućen u crnogorsku stvarnost

maldita
Gost
maldita

Nije mi jasno zasto konstantno potenciras DPS?? ti si ili zaljubljen u Mila ili ga toliko mrzis da je to bas vidno.

PJETRO
Gost
PJETRO

Koga da potencira? Tito sto je 50 godina radio dps za 20 sve porda ostalo jos par sitnica? Koga?

krstinja
Gost
krstinja

Ko o cemu Abazovic o Milu….

lola
Gost
lola

Abazovicu samo da te pitam nesto? sta hoces vise?? sta ti vise hoces??

Send this to a friend