Politika

Abazović sa Ozan: Promovišemo regionalnu saradnju, mir, stabilnost, ekonomski i infrastrukturni razvoj

Abazović sa Ozan/ foto: Vlada CG

Crna Gora i Turska su saveznici i prijatelji koji teže unaprijediti svoje odnose, konstatovano je današnjem sastanku premijera Dritana Abazovića i ambasadorke Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan.

Na samom početku, navode iz Kabineta premijera, Ozan je uručila Abazoviću čestitku predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana povodom stupanja na dužnost i istakla da je “Crna Gora saveznik i prijatelj njene države sa kojim dijeli zajedničku istoriju i kulturu, i spremnost da zajedno rade na unapređenju odnosa”.

“Vlada Turske spremna je da sa Vladom Crne Gore unaprijedi odnose u narednom periodu, kako u dijelu ekonomije i investicija, tako i u jačanju saradnje u oblasti kulture i obrazovanja”, istakla je Ozan.

Abazović sa Ozan/ foto: Vlada CG

Zahvalivši se na upućenoj čestitki Erdogana, premijer Abazović naglasio je da je “Turska naš jako bitan partner i prijateljska zemlja sa kojom težimo ostvariti saradnju na još većem nivou”.

Premijer je dodao da je dobar pokazatelj saradnje turska fondacija TIKA, koja godinama realizuje jake projekte na manje razvijenim područjima Crne Gore.

‚‚Vlada Crne Gore promoviše regionalnu saradnju, mir, stabilnost, ekonomski i infrastrukturni razvoj, za što smatramo da će dovesti do rasta povjerenja građana u institucije sistema”, zaključio je Abazović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jel’ pričam ja?
Gost
Jel’ pričam ja?

Vidiš ti kako oni brinu o Crnoj Gori i njenom ustavu! A tamo neki ih optužuju da su izdajnici, posrbice, peta kolona, da više vole tuđu zemlju nego svoju, i tako sve nešto bez osnova.

jasno
Gost
jasno

Nema potrebe da “promovišeš” regionalnu saradnju jer već regionalno sarađujemo kroz CEFTU. Stop “Otvorenom Balkanu” jer to nije nikakav otvoreni Balkan već regija za potkusurivanje hegemona!!! Stop!

Send this to a friend