Politika

Abazović: Samo proevropska alternativa se može suprotstaviti privatnoj državi

Lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović razgovarao je danas sa ambasadorom SR Njemačke u Crnoj Gori, dr Robertom Veberom.

Na sastanku je bilo riječi o brojnim aktuelnim temama, između ostalih razgovarano je o trenutnoj političkoj situaciji u državi, bojkotu parlamenta kao i izazovima koji se nalaze pred crnogorskim društvom.

“Crna Gora je jedina država u kojoj se nikada u istoriji nije mijenjala vlast. Evropski put nam je izuzetno potreban da bi unaprijedili političku kulturu i dostigli željene standarde. Imamo sve pretpostavke da budemo uspješna evropska priča ali nas koncept privatne države koji je uspostavila vlast u tome onemogućava“, naglašeno je tokom sastanka.

Abazović je upozorio na karakter nepromjenjive vlasti i o paradoksalnosti poziva za prekid bojkota od strane onih koji su na vlast došli sa ulice.

“Crnogorska vlast je došla sa ulice i samim tim ne mogu biti istinski promoteri evropskih vrijednosti. To je ista ona garnitura koja je od svog nastanka samo širila mržnju i podjele, što radi i danas.  Svjedoci smo da su, nažalost, sve institucije podređene njihovom privatnom interesu. Vidjeli smo kako se protivustavno hapse poslanici, nakon čega je, jednom igrankom, Ustavni sud, navodno stao na stranu pravde. Suština je da se radi o instukcijama koje su Ustavnom sudu stigle iz DPS-a kako bi se sanirala evidentna pravna blamaža institucija Crne Gore“, istakao je Abazović.

Predsjednik URE je naglasio da je Vlada neiskrena u promociji evropskih vrijednosti.

“Ne treba se plašiti promjena, jer će nova vlada brže i kvalitetnije raditi na ispunjavanju evropske agende. Nastojimo da svim silama izgradimo proevropsku alternativu, koja će se iskreno zalagati za implementaciju svih evropskih standarda. URA se, vodeći principijelnu politiku i afirmišući princip promjena, nesebično daje na tom projektu“, rekao je Abazović

Izraženo je zadovoljstvo odnosom između dviju država.

“Njemačka je oduvijek bila partner Crnoj Gori. Njena kontinuirana podrška daje nam vjetar u leđa da ispunimo sve zahtjeve koji stoje pred nama  i izborimo se sa svim izazovima koji nam predstoje. Vjerujemo da će pomoć Njemačke biti od velike važnosti na našem evropskom putu“, zaključuje se u saopštenju pokreta URA.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kiko
Gost
Kiko

Razdvajaju li se boro i ramiz? Da nisu se opradijelili za lgbt forum progres?

Mojsije
Gost
Mojsije

Abazovic dozivljava sebe kao velikog eksperta u uređenju demokratsko društva I kao mjerodavnog sugovornika sa inostranih faktorima.Njegove prepoznatljive prazne priče i trabunjanje su dogodovštine bez interesa javnosti.

Milan
Gost
Milan

Trebao si da kazes da vam je cilj da prvo pređete cenzus

Marko
Gost
Marko

E ako nam je Dritan alternativa propalo se

Crnogorci
Gost
Crnogorci

Kako li su boro i ramiz objasnili čovjeku iz Njemačke, kako uzimaju od građana mjesečno po 2.000,00€ a ništa ne rade???

Dragutin
Gost
Dragutin

Mnogo lakše nego što džemperaši sa ulice mogu objasnit kako su to postali milioneri od plate. I oni i familije im. Sa sve kumovima.
Oću reć: barem ćutite. Barem vi ne pričajte o poštenju. 30 godina trpimo guljenje naroda i sad su nam ovi momci krivi? Dakle, skupite bar toliko dostojanstva da ćutite i ne prozivate nikog.

Kiko
Gost
Kiko

Cutite? Treba tebi druze da bude jasno da ovaj sto komentarise nije presjednik dps-a no građanin, a sto se tice postenja neka kazu gospoda iz demokrata ko finansira njihove kampanje jer svakako nisu jeftine. Pa kad odgovore na takva pitanja bez one demagogije kako oni daju pola plate za skole i takve price za malu đecu onda cemo im reci… Više »

Send this to a friend