Politika

Abazović: URA neće podržati proteste DF-a

Građanski pokret URA neće podržati najavljene proteste Demokratskog fronta (DF), kazao je u “Intervjuu” Radiju Crne Gore (RCG) lider Dritan Abazović.

Vremena za dogovor o tehničkoj Vladi više nema pa stoga Abazović još jednom poziva opozicionare na aktivan bojkot Skupštine, ali i bojkot parlamentarnih izbora na jesen naredne godine. Ako bi se ipak stvorili uslovi za fer i dekomokratske izbore, što je prema ocjeni predsjednika Ure malo vjerovatno, ta partija je za samostalan nastup.

Ne postoji politička volja za dogovor o tehničkoj vladi, DPS neće pristati na uslove koje postavlja opozicija i stoga oni koji pregovaraju treba hitno da izađu iz Odbor za reformu izbornog zakonodavstva, jasan je Abazović.

“Mi treba da kažemo ukoliko ne želite ovo da prihvatate, nema više razgovora. Mi u Građanskom pokretu URA ne vidimo nikakve efekte, vidimo samo rijaliti”, rekao je Abazović.

Prema riječima Abazovića alternativa je aktivan bojkot, priprema uslova za proteste, ali stvaranje situacije u kojoj će DPS učestvovati sam na izborima. To će, kakao ocjenjuje značiti delegitimisanje sistema.

Bez obzira na činjenicu što protesti pokreta “Odupri se” nijesu imali značajnije efekte, Abazović vjeruje da su građani prvi put poslali jasnu poruku da je neophodna smjena Vlasti i da su se građani prvi put jedinsstveni ustali protiv konkretnog slučaja.

Na pitanje RCG, da li su takozvani opozicioni “karavani podrške” organizovani uoči protesta uticali na to da je sve manje ljudi na protestima, Abazović uvjerava da bilo kakva opoziciona podrška te vrste nije bila potrebna i da se trebalo skoncentrisati na proteste koji su subotom uveče organizovani u Podgorici.

“Sve drugo značilo je dodatnu konfuziju”, kaže Abazović

Abazović je istakao da Građanski pokret URA neće podržati proteste koje najavljuje DF.

“Bilo što što je u organizaciji DF-a mi nećemo podržati. Ako bude neka zajednička akcija opozicije otvoreni smo za razgovor. Hipotetički, ako bi izbori bili oganizovani po fer i demokratskim pravilima, koji bi bili podržani od cijele opozicije, URA bi na takve izbore izašla samostalno”, dodao je Abazović.

Iako cijela opozicija želi smjenu vlasti u ovom trenutku ne postoji unutaropozicioni dogovor oko načna na koji se taj cilj može ostvariti, zaključio je u “Intervjuu” RCG lider Građanskog pokreta URA.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Obzirom na broj u moć URA niko ne bi primijetio ni da ste ih podržali isto ka što neće primijetiti to što ih nijeste podržali…

Platinum inc.
Gost
Platinum inc.

Šteta što je pozitivnu napuštio, pozitivna je imala potencijala, pzp je imao potencijala.
Kod nas su političari kao i ostatak populacije, oće sve odma i preko noći.

Dkdk
Gost
Dkdk

AKO SE CIJELA OPOZICIJA NE UJEDINI MOŽETE SAMO KAO I DO SADA DA LAŽETE NAROD….

Platinum inc.
Gost
Platinum inc.

Mislim da pogrešno rezonujete stvari.
Zašto je bitno da se opozicija ujedini?
Što bi bilo da se glasačko tijelo ujedini?

cetinje
Gost
cetinje

Normalno Dritane,da nam ruse Drzavu,neka ruse DPS dogovorom u parlamentu i tacka.

Mika
Gost
Mika

Bojkot kad ti je cenzus misaona imenica

mrgud
Gost
mrgud

ni tebe nece niko . . .samo za mila . . . .

Send this to a friend