Politika

Adrović: DPS-u još jedan mandat u Petnjici

Adrović

Na Savinom Boru u Petnjici biće ponovljeni izbori, nakon što je juče Ustavni sud Crne Gore poništio odluku Državne izborne komisije, pišu Dnevne novine.

Na ovom biračkom mjestu upisano je 276 glasača, a to pravo 26. novembra iskoristilo je 127 osoba. Važećih listića je bilo 124. Na ovom izbornom mjestu DPS je osvojila 79 glasova, SD 16, BS 14, SDP7, Demokrate 5 i SNP dva glasa.

Predsjednik petnjičkog odbora DPS Mehmed Adrović kaže za Dnevne novine da razlog za ponavljanje izbora, odnosno utvrđivanje nepravilnosti, nema veze sa partijom čiji je funkcioner, jer su u Biračkom odboru imali samo jednog člana.

„Kako god bilo, mi možemo samo da dodatno povećamo podršku i osvojimo još jedan mandat. Prema tome, na ponovljenim izborima, DPS će dobiti mandat više”, poručio je Adrović za DN.

Nosilac liste BS Adnan Muhović kaže da je razlog poništenja glasanja na Savinom Boru navodno nepodudarnost broja glasačkih listića sa brojem kupona.

Predsjednik Opštinske izborne komisije, Mersad Latić, rekao je Dnevnim novinama da je upoznat sa odlukom Ustavnog suda i da će u narednih sedam dana odlučiti kada će biti organizovano novo glasanje.

Žalbu Ustavnom sudu podnijela je Demokratska Crna Gora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Don
Gost
Don

A koliko je Petnjica bila jasna u svom izboru govori sami rezultat!

taske
Gost
taske

Samo se nesto zale, samo idu i podnose prijave i sl.. sve da bi izbjegli pricu oko poraza.. bas vole da gube.. sigurno ce se opet zaliti kad izgube i na tom birackom mjestu !

Murchielago
Gost
Murchielago

Petnjica je apsolutno bila jedinstvena kada je rijec o izborima i pokazala ko je njen izbor!

rejna
Gost
rejna

Eto ponovice im se izbori, neka bar neki glas uzmu, ali mislim da jos jedan mandat ide DPS-u.. sasvim sigurno !

Sorela
Gost
Sorela

Demagozi hoce ponavljanje izbora, sigurno ce svih 4 glasaca koje imaju u Petnjici izaci tog dana !

Buzdovan
Gost
Buzdovan

Nije mi jasno da li DPS na ponovljenim izborima mora opet plaćat glasove? Ili je dovoljno ono plaćanje iz prvog kruga? Ili ce cijena sad biti veća?

Send this to a friend