Politika

Adžić: Niko ne smije da prekraja teritoriju Crne Gore

Novak Adžić

Član Predsjedništva SDP-a Novak Adžić kaže da je najavljeni skup u cilju osvećenja manastira u Lastvi Grbaljskoj, u organizaciji Mitropolije Crnogorsko-primorske, praćen nedopustivno provokativnim sadržajem kojim se implicira da Boka Kotorska nije sastavni dio Crne Gore.

<<<Crnogorski pokret traži da se Irineju zabrani ulazak u Crnu Goru<<<

“Ne ulazeći u prava bilo koga da organizuje bilo kakve manifestacije u Crnoj Gori u skladu sa Ustavom i zakonom, upozoravamo da se u ovom slučaju radi o provokaciji koja u sebi sadrži elemente podrivanja Ustavnog uredjenja i teritorijalne cjelovitosti Crne Gore. Ovo ne čudi ako se ima u vidu činjenica da brojni velikodostojnici SPC u Crnoj Gori, i generalno, imaju negativan odnos prema crnogorskom narodu, državi Crnoj Gori i njenom multietničkom i multikonfesionalnom biću”, navodi on.

Kako je istakao, ne želi da ulazi u brojne istorijske netačnosti koje se plasiraju povodom ovog skupa, a koje su više puta u javnosti, kako tvrdi, argumentovano pobijene.

“Smatramo da je obaveza svih organizatora bilo kakvog skupa da poštuju državu, njen Ustav i pravni poredak i da na bilo koji, pa ni na skriveni ili implicitan, način ne podrivaju njen Ustavni poredak. SDP se, imajući u vidu sve ove činjenice, distancira od djelovanja čelnika budvanske vlasti u pogledu organizacije i najavljenog učešća na pomenutoj manifestaciji i smatra da to nije bilo potrebno ni primjereno u postojećoj konstelaciji snaga i odnosa koalicione lokalne vlasti u Budvi. Pozivamo zato predstavnike budvanske vlasti koji učestvuju u ovoj organizaciji da se javno odrede prema nastojanjima organizatora da teritorijalno prekrajaju Crnu Goru ili, ukoliko već ne mogu da utiču na takve namjere, da se povuku iz organizacije navedenog skupa”, zaključio je Adžić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bajo Stanisic
Gost
Bajo Stanisic

Brani Crnu Goru i teritoriju onaj koi negira Srbstvo,Njegosevo,kralja Nikole,Marka Miljanova itd…Nemoj nas samo ti branit Novo kvazi istoricaru rezimski

markos
Gost
markos

Nije više režimski 😀

Only Rade007
Gost
Only Rade007

Kako neko moze od male drzave da se ovajdi? jedino sto u crnoj gori valja je primorje,i Podgorica.Ostatak sve da nudimo srbima,nece htjeti,tako da ne pricajte gluposti ine stvarajte histerju dje je nema.Ponudite im slobodno,pa cete shvatiti,jedino albanci agresivno zele teritorije

moo doo
Gost
moo doo

je li bio na blažovu svadbu

Nenad
Gost
Nenad

Ja pomislio Adzic misli na Sandzak..al on sanja Srbe kako nas napadaju

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Sramte bilo tugo.Teritoriju prekrajaju oni sto brisu nase sveto Srbstvo i Nemanjice jadu bijedni.Vidis taman ko kokos u po noci

Dejo varala bi
Gost
Dejo varala bi

Ranka ne izlazim sa nikolinim bivšim devojkama.

Dejo varala bi
Gost
Dejo varala bi

Pa ako se milo povuče nemojte plakati.

Asprilja
Gost
Asprilja

El Gordo,sada sam pročitao tvoj komentar o C.Gori kao dijelu srpskog carstva i zažalio što sam to učinio.Čovječe,drži se tablice množenja do 25 i uživaj.

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Uzivaces ti i tebi slicni kad podjete istocno i zapadno u Albaniju i Kroaciju

Dejo varala bi
Gost
Dejo varala bi

Ljubo slab si cojek 😃

dragan lscg
Gost
dragan lscg

Gospodine Adzicu,slazem se sa tobom u vezi najavljenog dogadjaja u Lastvi.Ali isto tako treba da reagujete kada Suljo Ugljanin trazi takozvani Sandzak.Zar to nije prekrajanje granica CG. Za pravo cast i slobodu Crne Gore. LSCGza vazda i neka je vjecna CG.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Tačno.Ali isto tako niko nema pravo da stvara lažnu istoriju kako ti to radiš.

MMM
Gost
MMM

Zato papagajski ponavljate iste stvari? On vas izuva iz cipela, pa vam samo ovo ostaje. Lazna Istorija i slicne stvari.

Rada
Gost
Rada

Da li je ovaj kvazi istoričar doktorirao u međuvremenu? 😄😄😄

Pop iša' uDuklj
Gost
Pop iša' uDuklj

Ne budali ! Samo se ne smije crnogorska prava istorija spominjati.I borba za oslobodjenje.Ostalo se sve smije.Pitaj koalicione partnere.

Asprilja
Gost
Asprilja

I još da dodam,ove likove sa nikom “El Gordo” i “Boris” ću da izvedem na pravi put,edukuvaću ih i intelektualno uzdići.To će malo potrajati ali to smatram svojom svetom obavezom i humanom misijom.

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Prvo nemas nista sveto, drugo nikad ne mozes da edukujes nekoga ko je iznad tebe, mogu da ti drzim predavanja o istoriji i opstem znanju…El Gordo je samo jedan, ne krije se iza 10 razlicitih nikova kao ti kako dan ide…I jos nesto EL Gordo je tata na Cdm a ti posto si bio spreman i vispren da prozoves El… Više »

Asprilja
Gost
Asprilja

El gordo,oko tebe ću zaista da se potrudim,bićeš mi zahvalan,međutim zbog pomanjkanja vremena primjeniću ubrzani kurs edukacije i ima da budeš k’a zmaj.Prvo ćemo krenuti od istoriografije,tu si poprilično tanak,da ne kažem karikaturalan.E,Viva Zapata !

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Opaaaa…eo se neki nasa da gurne stijenu koja je preteska…Znas li sto je problem, ja mogu dje oces na portal, van portala sa istim imenom, a ti bojim se samo u prazno uzalud zboris…i mijenjas 20 imena eeeee

Golden boj
Gost
Golden boj

Vise se nece desit da manjina sa tudjom vojskom kolje vecinu po Crnoj Gori sto propagirate vi srbi. To nam je hvala sto smo u Herceg Novi i u ostale primorske opstine primili za vrijeme rata sto su bjezali kod nas a ne ostali da se bore za svoja ognjista i sad oce da nam oni srbuju po primorju e… Više »

Vladimir
Gost
Vladimir

osilili su previse popovi tuda po boki, budvi berannama i slicno. Vrlo je tesko to sad suzbiti. Postasmo manjina u rodjenu drzavu

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Do Tita, nije bilo dileme da Crnogorci su Srpski Spartanci a sad svaki šoša se bavi istorijom iako nema diplomu ili strucnost.

Stara HERCEGOVI
Gost
Stara HERCEGOVI

Sto se pre Albanci odvoje to ce pre da se opet vrati ono sto je uzeto Staroj Hercegovini.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Koja je to država Stara Hercegovina da bi njoj nekada nešto neko oduzeo?😂 Niko vas nikad ništa nije ni pitao, jer se vi s gaćama svojim nijeste pitali!

Velika Poljana
Gost
Velika Poljana

Stara Hercegovina nije mi geografski pojam, postoji Istocna i Zapadna Hercegovica, Bosna. I3 Hercegovina. Ovu krilaticu su skovali velikpsrpski nacionalisti kako bi komadali Crnu Goru. Ona Hercegovina koja je zeljela slobodu je bila vjerna samo Crnoj Gori i Petrovicima. A ona koja je robovala nije nikad nista svoje imala da bi joj nekp oduzeo. A dje ce ta Stara Hercegovina,… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Velika Poljana bolje da se preimenujes u Obilica Poljana kako bi Kralj Nikola volio. Hercegovina je bila drzava 1435-1485, a prije toga ova regija od Niksica do Mostara se zvala Hum ili Humska zemlja.

DrNik
Gost
DrNik

ni ti neznaš istoriju pročitaj malo . hercegovina se sama pripojila crnoj gori . na zahtjev hercegovackih glavaša..

Krsto
Gost
Krsto

Reči to tvojim koalicionim partnerima u Budvi, pa se onda junači i śekiraj preko portala.

boris
Gost
boris

ovolika glava a uska ramena. piiiiiii

Gosp. Sojic
Gost
Gosp. Sojic

Prekraja = pre kraja 🤣🤣🤣🤣

Astor
Gost
Astor

Da li vi to prijetite Adzicu , sve mi se cini, ako ovako nastavi (prvo regijonana podjela) ,bice sjevena Cg, _centralna (Cetinje) i primorje. Ne daj Boze isto kao raspad Yu…

Petko Petkovic
Gost
Petko Petkovic

Podrška za ovu inicijativu. Čisto ko sunce, ka i sve sto obrazlaže gdin Adzić!

Micko
Gost
Micko

Gospodin?

Petko Petkovic
Gost
Petko Petkovic

Za mene DA! A tebi je to možda Pipun?!

Micko
Gost
Micko

Sa tom kulturom ste obojica gospoda.

Robinzon Kruso
Gost
Robinzon Kruso

Miran, Petko.

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Duklja, Zeta i Crna Gora su pripadale Srpskome carstvu kao Knezevina i prostiralo se do pola Albanije, a kako se pise sad ce po Crne Gore otic njima…Znas ti dobro pravu istoriju Adzicu nego crtas kako El Patron kaze

boris
Gost
boris

tacno!!! ne smiju se zivi cut od amerike

Haris
Gost
Haris

Kome je pripadalo dok srbi nijesu šljegli s neba??

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Harisima i Muhamedima sigurno nije !

Haris
Gost
Haris

Bogme Mehmedima jeste aaahahahahaha 600 godina, malo li je.

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Vi postojite od 7 vijeka tako da je tih 600 godina nekako nemoguce, poznajes li barem svoju istoriju prika ?

Haris
Gost
Haris

Isto ka i ovijeh 800 godina spc u CG aaaaaaaahahahahahaha A kako ide tvoja istorija??

Mix
Gost
Mix

😀😀😂😂😂😂😂😅😅😅😅

Gosp. Sojic
Gost
Gosp. Sojic

A vi od”” glave “”
Vi nijeste iz ove zemlje cudaka
Cudno

Fileopg
Gost
Fileopg

ovo piše visoki činovnik SDPa partije koja je u koaliciji sa organizatorima ovog neprimjerenog skupa. Licemjerje. Prvo iziđite iz koalicije pa onda se bunite….

Prc CG
Gost
Prc CG

Pitaće vas Albanci,za Tuzi i za Ulcinj se već ne pitate ništa a uvjerite nas da je drugačije!!!

Wilkins
Gost
Wilkins

Dobro se ti pitaš za Kosovo, a uskoro sve do Niša. Brini svoju brigu, a mi ćemo našu.

Prc CG
Gost
Prc CG

Pa kad brineš svoju brigu sto spominješ Kosovo?
Vidiš li jadan da si iskompleksiran,vidiš li jadan da se ne pitate ništa u toj vašoj banana državi,samo kao dobre sluge slušate gospodare i promašiste se za sitne pare.
Čast i poštovanje za onih 50% koji vas ne podržavaju i koji su protiv vaše sile koja neće još dugo,sami sebe urušavati polako ali sigurno.

DrNik
Gost
DrNik

mržnja prijatelju je veliko zlo. a ti mrziš prika .. jako opasna stvar po tebe mrziš drzavu u kojoj ziviš radiš valjda nekad ces se i kopati ođe.. jako opasno oboljenje zvano MRZJETI BLIŽNJEG SVOGA..

Crna Gora
Gost
Crna Gora

U svojoj istoriji mijenjala je teritoriju , nažalost mali smo.Velike sile to odlučuju.
Izgleda da smo bili najveći kada smo bili u nekoj zajednici sa Srbijom.

Sofija
Gost
Sofija

Nas narod je najbliži sa srpskim narodom po svemu.Zato su se u istoriji ove dvije države međusobno spajale i imale zajedničke interese.Recimo teritorija oko Peći na Kosovu bila je u sastavu Crne Gore na čelu sa Kraljem Nikolom.Sada nije ni srpska ni crnogorska teritorija. Dio Crne Gore je nekada bila Hercegovina i dosta ima još primjera.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Sofija nije ti istorija jača strana. Nikad se ove dvije države nijesu spajale. Nemanjići o dolasku u Duklju pišu: “Osvojih, poruših, da ne ostane kamen na kamen i njihovu slavu pretvorih u prah…” Slično je bilo i 1918-e kad je Srbija okupirala Crnu Goru. Nađi u istoriji prije XX vijeka da su Srbija i Crna Gora zajedno ratovale.

Bokelj
Gost
Bokelj

Zar nije skupština Crne gore izglasala da se pripoji Srbiji a i ogromna vecina naroda je bila za to, a Boka je Crnoj gori pripojena po naredjenju Blaža Jovanovica na sjednici na kojoj to uopšte nije bili na dnevnom redu.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bokelj, nije tačno. Skupština Crne Gore nije glasala. To je bila grupa ljudi koje su u Beogradu izabrali i od kojih je više od pola došlo iz Srbije. I Astoru, naravno da je Crna Gora imala granicu i prvo je Srbija anektirala Crnu Goru pa ušla u Kraljevinu sa Slovencima i Hrvatima. Crnogorci su bili za ujedinjenje sa svima a… Više »

xxy
Gost
xxy

Na PG skupstini su bili sve birani i ugledni ljudi iz brastva i plemena Crnogorskih koji su glasali za zajednicu nsa Srbijom.Bokelji tu nisu ucestvovali oni su se narodnom Skupstinom u Kotoru 1918 pripojili krlajevini Srbiji.

Astor
Gost
Astor

Blebetas , ni granicu Sr. i Cg. nisu imale do1912. a ! 1918 . obe kralj. se utopile u YU. Zabluda je bila Yu……

Ljilja
Gost
Ljilja

Nema Knina,nema Krajine, nema Like , nema Banije,nema Vukovara ni Mostara,nema Peci ni Prizrena skupila se srbadija pa udara na Crnu Goru dok naša vlast cuti jer nema vremena od stanova i privilegija , a njima ce se sve ovo jednog dana obiti o glavu !

Rada
Gost
Rada

Kakvo si ti zlo! Ko udara na Crnu Goru??? Niko sem ona na sebe samu!

Mix
Gost
Mix

Ima pored Srbije – onolika rep. Srpska, 30 posto Crne Gore i sjever Kosova… Malo li je!? A jos malo ce drzava Tuzi vec su zastave stavili tako to pocinje….

Blaki
Gost
Blaki

….. sa Jugoslavijom, crna goro..

Bnjj
Gost
Bnjj

Dok sirušio saveznu državu zajedno sa kriminalci ma onda je sve moglo, licemjeru

mojsilović
Gost
mojsilović

Malo je poltrona ovakvog kalibra kao što je dotični gospodin.

Kotor
Gost
Kotor

Dok je Kotor u Boki, Boka ce biti Crnogorska. Ne moze 25 posto Srba da to promijeni.

marius
Gost
marius

Sve je tacno sto rece Adzicu,ali ni tvoje kazivanje, niti nase komentarisanje , nemaju nikakvu jacinu, niti znacaj ,ako vlast ove jedine nam nase drzave Crne Gore, o svemu ovom cuti ,i nista ne preduzima. Zar nije vakat ,da se jednom za sva vremena ovome stane na kraj.

Kobac
Gost
Kobac

Bravo za ovaj por. jezik kojim piseteje cisto srpski . Ne vidim zasto je izmislen Cr.jezik, Ostalo zakljucite sami….

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Kobac, ti si jednako nepismen i na crnogorskom i na srpskom..

Kobac
Gost
Kobac

Hvala ,njisam znao, odgovori mi _ kako to da ste se sj etili , jezika posle vise vjekova postojanja CG. i Crnogoraca..

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kobac, pročitaj što pišu Ljuba Nenadović 1856 u knjizi “O crnogorcima” i Vuk Karadžić. Pišu da je jezi crnogorski. Vjerovatno znate bolje ti i Amfilohije danas, no oni prije 160 godina. A pročitaj kako su u Srbiji zvali svoj jezik prije Vuka i koliko ima sličnosti sa današnjim. Nimalo.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Stara Ljuba Nenadovic isto veli u toj knjizi da su Crnogorci Srbi, tako da je veoma lako zakljuciti da misli na dijalekat srpskog jezika.

Bokica
Gost
Bokica

Boka nikad nije bila CG. Ni teritorijalno,a pogotovo ne kulturoloski i dan danas. Bez obzira na vjeru,Bokelj je Bokelj

Donji Kokoti
Gost
Donji Kokoti

Nikad nije bila ni dio Srbije i neće ni biti. To ti je završeno.

Sanchez
Gost
Sanchez

Bila je. Prelistaj istoriju u vise navrata i na duzi period. Uostalom bitno da je bila Srpskog naroda i ostace!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Sančez,kada. Eto si ti “prelistao”, pa nas prosvijetli. Ja sam naveo kad je bila dobrovoljno dio Crne Gore. Možda računaš kad je Raška okupirala i popalila Duklju i sve gradove(Svač, Drivast, Oblun…) porušila do temelja. Ostavili su samo Kotor, da bi stolovali u njemu.

Kio
Gost
Kio

Nezavisna nego sto!!!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bokice, istorija te demantuje. Boka je bila u sastavu Duklje i Zete cijelo vrijeme. Godine 1813-e Crnogorci iz Boke su na referendumu odlučili da se prisajedine Crnoj Gori. Ali je na Bečkom kongresu, na pritisak Rusije, Boka data Austriji. Sve ovo ima zapisano, no treba čitat.

boris
Gost
boris

cuti dps bote. mlatis praznu slamu

Škver
Gost
Škver

Opet blebećeš Stara, Boka i podlovćenska Crna Gora su se ujedinile kao dvije ravnopravne pokrajine nekoliko mjeseci 1813. i to je zapisano u arhivima grada Perasta!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Škver počeo si dobro. Zaboravio si da napišeš da u arhivama piše da su to odlučili Crnogorci iz Boke na referendumi i da je Boka uzeta Crnoj Gori na Bečkom kongresu 1814-e na insistiranje Rusije. Hvala što si potvrdio ono što sam napisao.

Djoko
Gost
Djoko

Bokice,reci to NATO-u

Blaki
Gost
Blaki

Od 1945 bila Crnogorska…

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Bokice,
Kulturoloski pogotovo, jer je kultura i istorija Boke ,,ista,, kao kultura i istorija ŠABCA, NIŠA ČAČKA i dr, aj ne mlati

Velimir
Gost
Velimir

Sramota I stid ,prvo,treba da nude Budvansko rukovodstvo!

Младен
Gost
Младен

Већинско становништво не дијели мишљење са вама шакицом залуђеника. Ваш шеф ужива на Светом Стефану и сваким даном је све богатији он и сви његови полтрони а народ све сиромашнији. Истинске праве патриоте и вјерници долазе на Црквено-народни сабор у манастиру Подластва. Никакво разбијање државе ми не промовишемо. Ми смо своји на своме. Мјештани рођени у Боки и приморју и… Više »

Micko
Gost
Micko

Ovaj u najmanju ruku umislio da je Milo.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Adzicu ti si falsifikator i ne može država počivati na slabim lažnim temeljima.

Nera
Gost
Nera

SDP da izađe iz budvanske vlasti ili da uđe u ovaj organizacioni odbor.

Burin
Gost
Burin

Bješe li on u partiji koja je 18 gidina bila u vlasti sa najvećim uništiteljima Crne Gore?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A evo i “opozicionara” koji se oglašava na udbaškim medijima

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A evo i Ristovog popa, koji koristi moj nick i pokušava nekog da zbuni. Drži se ti pope tvoje Kuršumlije, neka ti crnogorska opozicija i mediji,

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Vrati nik, beeee, bèeeee 🐐🐐🐐🐐🐐

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha pope. Samo umiješ da blejiš. Ma nećeš još dugo. Spremaj prnje pope, primiče ti se prekomanda.

Pesa
Gost
Pesa

Morate se, Adzicu, privikavati kao demokrata da dajete prava a ne samo da ih uzimate. Kada uđemo u EU morate biti spremni na kompletno ukidanje identiteta crnogorskoga i svodjenja istog na folklorni level. Kada udju u EU sve zemlje zapadnog Balkana, onaj srbijanac iz Pirota i Ćićevca će imati ista prava u CG kao ti, otvorene biće granice u svakom… Više »

Karadag
Gost
Karadag

U Srbiji Cg. imaju ova prva i niko ih ne pita da li su Srbi ili Cg. a ima ih poreklom iz Cg . najmanje 500 ooo …… Samo oni iz Lovcenca nesto drugo traze ,prica se da dobijaju novac da promovisu Cg…

Danko
Gost
Danko

Da , mada isto tako i ti treba da budes spreman na samoubistvo kad ubrzo odnesemo jos jednu i to posljednju pobjedu nad vasim zlom! Pripremi konopac ili kartu za Srbiju!

Bokelj
Gost
Bokelj

Polako Danko nikad se ne zna šta vrjeme nosi

Kobac
Gost
Kobac

E tebi Danko ne treba odg. nego ne brini Cg. je moj zavicaj i volim ga i zelim sve dobro, a ja sam se davo uhlebijo u Srb. jos imam nekretninu u Boki.

Danko
Gost
Danko

Sve je jasno …

Joj
Gost
Joj

A da je potkrada?

Slobo
Gost
Slobo

Homeini

Blaki
Gost
Blaki

Sve je do Države. Sama sebe ne poštuje kad to dozvoljava.
Državu pozovi, Adžiću a ne rukovodstvo Budve i SPC. Oni samo koriste nirvanu države.

Nera
Gost
Nera

SDP da napusti budvansku vlast umjesto što saopštava stalno jedno isto.

Kobac
Gost
Kobac

Zalozi … se Adzici, a da se narodu, vrati jezik tj. da se ne_ cereci_ srpski jezik i tradicjonalna obelezja (trobojka)Pa onda kritikuj ostalo.

Send this to a friend