Politika

Albanci da nastupe zajedno na izborima

Ilustracija

Nacionalni savjet Albanaca u Crnoj Gori pozvao je sve političke subjekte tog naroda i njihove vođe da nastupe zajedno na parlamentarnim izborima, navodeći da vjeruju da je to želja većeg dijela albanskih birača u Crnoj Gori, koji tradicionalno glasaju za nacionalne subjekte.

Kako su kazali, vjeruju da će ih podržati i dijaspora.

“Red je da se objedinjavanje nacionalnih subjekata bude oko političke platforme, koja će obuhvatiti sve probleme sa kojima se danas suočavaju Albanci u Crnoj Gori, prema prednostima od sačuvanja nacionalnog identiteta, sprečavanja asimilacije, proporcionalnog i dostojanstvenog predstavljanje u institucijama”, naveli su iz Savjeta Albanaca.

Oni su objasnili da će ista platforma biti i preduslov za učestvovanje Albanaca u budućoj vlasti u Crnoj Gori.

Kako su naveli iz Savjeta, to mogu biti neka od načela na kojima treba da se gradi sporazum i vjera albanskih glasača u Crnoj Gori, za zajedničku nacionalnu listu za buduće parlamentarne izbore.

“Postoji dovoljan broj argumenata da je objedinjavanje nacionalnih subjekata u izbornoj trci, u onim državama gdje su Albanci manjina, rezultiralo pozitivno”, kazali su iz Savjeta.

Kako su naveli, odluke lidera političkih subjekata da se objedinjuju u narednim izborima će pokazati da li su bile u pravu.

“Sada je vrijeme za reflektovanje i objedinjavanje za izborne izazove koji su pred nama i izbjegavanje nesuglasica i protivrječnosti i prkosa i ličnih ambicija iz prošlosti”, zaključili su iz Savjeta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
POJK
Gost
POJK

Ukinuti u građanskoj državi sve stranke i partije koje imaju prvenstveno nacionalni interes. Jer se tako stvaraju uslovi za velikonacionalizam. Stranke da se formiraju tako di svi gradjani mogu da budu njihovo članovi. Ili da se napravi 7 stranaka i to: Crnogorska, Srpska, Albanska.Bošnjačka, Hrvatska, Romska i Stranka nenacionalno priznatih pojedinaca i ostalih. Sramno za sve nacije koje nemaju nikakvih… Više »

Send this to a friend