Politika

Ambasada Norveške i Balkanski fond za demokratiju nastavljaju sa podrškom Crnoj Gori

Ambasada Norveške u Beogradu i Balkanski fond za demokratiju njemačkog Maršalovog fonda SAD (BTD) nastavljaju da podržavaju evropske integracije i reformske procese u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

Podrška je obezbijeđena za gotovo trećinu oblasti koje treba reformisati kako bi se ovim zemljama pomoglo da postanu punopravne članice Evropske unije.

Projektom je predviđena podrška za aktivnosti koje se tiču najvažnijih pregovaračkih poglavlja – reforme vladavine prava i pravosuđa (Poglavlje 23), stvaranja prostora pravde, slobode i bezbjednosti (Poglavlje 24), ali i reforme javnih nabavki (Poglavlje 5), politike konkurencije (Poglavlje 8), informatičkog društva i medija (Poglavlje 10), energetike (Poglavlje 15), zaštite životne sredine (Poglavlje 27), zajedničke spoljne i bezbjednosne politike (Poglavlje 31) i finansijske kontrole (Poglavlja 32).

“Sprovođenje aktivnosti organizacije strateških događaja/skupova i inicijativa u navedenim oblastima reforme podržani su sredstvima u iznosu od 20.000 do 200.000 eura u trajanju od šest do 24 meseci”, saopšteno je iz ambasade.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Koska
Gost
Koska

Sto ne napisete kako su otvorili Norvezani DP trening centar u Kotoru i donirali ga FZP Kotor a sad je volsebno zatvoren???

Send this to a friend