Politika

Ambasada SAD: Sve strane treba da se angažuju u konstruktivnom dijalogu

Ambasada SAD u Podgorici

Američka ambasada poziva sve strane da se uključe u konstruktivni dijalog o zakonu o vjerskim slobodama. Pozivaju i dalje sve aktere da pokažu suzdržanost i izbjegnu bilo kakvu eskalaciju nasilja ili nasilne akte.

“Sjedinjene Države snažno podržavaju temeljne slobode poput slobode govora, udruživanja, okupljanja i prava pojedinaca da mirno uživaju slobodu vjeroispovijesti i uvjerenja. Poštujemo, takođe, prava svih suverenih zemalja da donose i primjenjuju zakone u skladu sa demokratskim normama i bez stranog uplitanja”, saopšteno je iz ove ambasade.

Kako ističu, u nastojanju da u potpunosti razumiju pitanja važna za građane Crne Gore, službenici Američke ambasade redovno se sastaju sa pojedincima iz svih dijelova društva, uključujući civilno društvo i vjerske zajednice.

“Kao prijatelji, partneri i saveznici, Sjedinjene Države snažno podržavaju evroatlantske težnje Crne Gore i posvećene su njenoj dugoročnoj bezbjednosti i prosperitetu”, napominju oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bora Bora
Gost
Bora Bora

A bar vi znate ko je okupator,ko se nelegaknim putem uselio u Crnogorske Vogomolje.

Svjefol
Gost
Svjefol

Vidji ove sto se raspisase… Tako su Srbi i u Hrvatskoj i u Bosni i na Kosovu proglasavali za demokratiju sve svinjarije koje su radili… I nema ih vise tamo. A Americke ambasade slusale, i sa svima razgovarale. I na kraju, prosuse bombe po njima, jer ih nisu vise mogli slusati..

Aco i Braco
Gost
Aco i Braco

Je si sloboda govora da se brani drug Predsjednik? Pa šta ako se vozio? Platio je, opet je pozajmio od Blaža, kao za Duškovu karticu. Vraća Blažu na rate ili kompenzacijom!

sinji
Gost
sinji

Nisu rekli da predsednik države treba da te opominje preko televizije i svih masovnih medija, što nemisliš kao on. A nisu rekli, da kad promisliš glavom i kažeš što, da te narekuju izdajnikom ili da te doživljavaju kao velikosrpskog nacionalistu. E ako nisu, da DPS prekine partijsku hajku na narod u Crnoj Gori.

Princip
Gost
Princip

Koja komplikovana izjava. Za ovo treba odza da rastumaci. A stvar je jednostavna. Naredite da se zakon povuce i gotova stvar. Vi ste uvijek podrzavali proteste ako se ne varam.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

mitropolija crnogorsko primorska srpske pravoslavne crkve im ponavlja isto ali ne čuju od meda u ušima

Beranac Igor
Gost
Beranac Igor

Amerika , Amerika zemlja velika ali metar moje Crne Gore Amerika cela oj ha. Sad je kasno za dogovor .

logika i po
Gost
logika i po

Zakon je donesen u tri ujutru, neko je potpisao i otišao da se brčka u Majami, još se ispituje o čijem trošku. Ako se povuče Zakon, pade država!

Send this to a friend