Politika

Ambasadori Evropske unije odobrili otvaranje Poglavlja 8

Ilustracija

Stalni ambasadori zemalja članica EU u Briselu potvrdili su odluku o otvaranju poglavlja 8 – Konkurencija sa Crnom Gorom, saznaje dopisnik TVCG u Briselu.

Međuvladina konferencija EU – CG na kojoj bi poglavlje i zvanično trebalo da bude otvoreno biće održana u utorak 30. juna na nivou ambasadora.

Prethodno su se predstavnici 27 zemalja članica u Radnoj grupi Savjeta EU za proširenje (COELA) u utorak pozitivno izjasnili o otvaranju posljednjeg pregovarackog poglavlja sa Crnom Gorom.

Odluka o otvaranju pregovarackog poglavlja 8 sa Crnom Gorom donesena je tokom posljednje nedjelje hrvatskog predsjedavanja Savjetom EU, koje će od 1. jula preuzeti Njemačka.

Poglavlje 8, Konkurencija je jedno od najzahtjevnijih pregovaračkih poglavlja koje se uvijek otvara i zatvara među posljednjima, navedeno je na zvaničnom sajtu Kancelarije za evropske integracije Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aloinformer
Gost
Aloinformer

A cetnici Vucic i Dodik u Moskvi na paradi pobjede protiv fasizma u drugom svjetskom ratu….e zemljo prevrni se….stvarno ko je pobijedio u drugom svjetskom ratu…

Pedja*
Gost
Pedja*

Ho,ho , jos malo.!

Mongro
Gost
Mongro

Oooop???? Šta bi ovo???!!!

Mestar
Gost
Mestar

Mi smo sve blize i blize EU, a Srbija je sve dalja i dalja. Sada ih ceka priznavanje kosova sto je za njih nepremostiva prepreka. Litije se sele u Srbiju i Kosovo

marius
Gost
marius

E sad samo ne dozvolit rusiteljima CG da prave haos po CG, jer bi oni sve ucinjeli da blokiraju otvaranje ovog poglavlja. Svjedoci smo sto su ucinjeli prvi dan, kad se o ovome pricalo. Nema vise naivnih.Dosta je bilo !

TonyZ
Gost
TonyZ

Bravoo

Slobodan
Gost
Slobodan

A naša uprava za hranu blokira uvoz mlijeka i jogurta, baš u skladu s ovim poglevljem. PIšite o tome malo da saznaju iz EU šta se radi i na koji način u CG !

Klavijaturista
Gost
Klavijaturista

Sa srecom CRNA GORO

Send this to a friend