Politika

Andrić: Pozdravljamo odluku Opštine da pomogne vlasnicima maslinjaka u Mrkojevićima, očekujemo pomoć i od Vlade

Da je posvećena rješavanju problema svakog građanina, Opština Bar je pokazala i na primjeru donošenja odluke o korišćenju sredstava stalne budžetske rezerve kojom je za vlasnike maslinjaka u Mrkojevićima, kojima je požar uništio ili djelimično oštetio nekoliko stotina stabala maslina, iz lokalnog budžeta opredijelila sredstva od oko 37.000 eura. To je bio vid pomoći i namjere da se izađe u susret vlasnicima, prvenstveno cijeneći značaj maslinara iz Mrkojevića koji svojom proizvodnjom i samim kvalitetom proizvoda daju doprinos cjelokupnom razvoju maslinarstva u Baru i u Crnoj Gori, poručio je Asim Andrić, odbornik DPS-a u SO Bar.

<<<Opština Bar pomaže maslinare iz Mrkojevića, za stabla stradala u požaru opredijeljeno 36.880 eura<<<

“Kroz brzu i adekvatnu reakciju lokalne uprave koja se ogledala u formiranju komisije za utvrđivanje štete i pripremi odluke, obezbjeđivanjem ovih sredstava stvoriće se uslovi da vlasnici maslinjaka sprovedu interventne mjere kojima će sačuvati i obnoviti stabla masline koja su hranila mnoge generacije. Svjesni smo da je šteta ogromna i nenadoknadiva, ali vjerujemo da će i ova pomoć Opštine biti od koristi kako bi uništena ili djelimično uništena stabla kroz određeni tretman, ponovo kroz par godina, donosila prinose”, rekao je Andrić.

Ističe da očekuju i da će Vlada Crne Gore ispuniti svoju obavezu i da će na osnovu izvještaja komisije koji joj je dostavljen opredijeliti određena sredstva, kako bi dodatno olakšali mještanima Mrkojevića proces obnavljanja svojih maslinjaka.

“Kako smo i obećali građanima, i kako to lokalna vlast koju dominantno čini naša partija i radi tokom čitavog mandata kroz subvencije poljoprivrednim proizvođačima i aktuelne pozive mladim proizvođačima za bespovratna sredstva, ostajemo otvoreni za svaki vid pomoći koji će kontinuirano doprinositi daljem razvoju poljoprivrede u našem gradu”, zaključuje Andrić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rumija
Gost
Rumija

Lokalna uprava grada Bara dokazuje koliko je vlast DPS u koaliciji iznad postojece koalicije na nivou vlade Crne Gore!

BUBAMARA
Gost
BUBAMARA

Svaka cast Andricu!Resprkt!

Send this to a friend