Politika

Anđušić: Rudoviću lični interes diktira politički stav

Mihailo Anđušić

Nezavisni poslanik Neđeljko Rudović je odavno poznat kao čovjek kojem lični interes diktira politički stav, zato ne čude maliciozni komentari i ruganje građanima govoreći da su izborni zakoni donijeti na brzinu, a cjelokupna javnost je godinu dana kontinuirano obavještavana o radu Odbora za izborno zakonodavstvo, koji je sve to vrijeme pripremao zakonska rješenja, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista Mihailo Anđušić.

Rudović je ranije ocijenio da je najava DPS-a da će izborni zakon ponuditi opoziciji kao platformu za razgovor još jedna predstava za međunarodnu javnost, te da je uvredljiva i nerealna.

Kako je istakao, treba razumjeti pokušaj Rudovića, da neprincipijelnim stavom, pokuša animirati neku od opozicionih političkih skupina, ne bi li mu, dodaje on, eventualnim angažmanom produžili politički vijek, jer sam za tako nešto sam nije sposoban.

“Demokratska partija socijalista i njeni koalicioni partneri su već najavili da prijedlog Zakona o izboru poslanika i odbornika, kao i set medijskih zakona treba da posluže za obnavljanje dijaloga vlasti i opozicije. Vlast je ta koja je sve vrijeme insistirala na dijalogu i prihvatala sugestije svih aktera u okviru Odbora za izborno zakonodavstvo. Pa ipak, opozicija u Crnoj Gori je inferiorno pobjegla od dogovora, dok vladajuća koalicija svoju ruku drži i dalje pruženom za dogovor o izbornim zakonima”, tvrdi Anđušić.

Prema njegovim riječima, razumljivo je da je veoma teško za opoziciju da objasni i domaćoj javnosti i međunarodnoj zajednici zašto ne pristaju na dogovor o izbornim zakonima sa vladajućom koalicijom kada je, kako dodaje,  vlast spremna na dijalog i prihvatanje svih pravno utemeljenih prijedloga aktera u procesu.

“Ono sa čime nećemo praviti kompromis jesu državni interesi, poput implementacije Zakona o slobodi vjeroispovijesti, u kojem je opozicija našla alibi za bijeg od glasanja za izborne zakone sa partijama vlasti, što bi vodilo padu njihovog političkog rejtinga”, napominje poslanik DPS-a.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Debilce
Gost
Debilce

To sam ja na slici gore

Slavko
Gost
Slavko

DPS je inace partija koja je unistila Crnu Goru, procerala mlade u izgnanstvo, a gradjani imaju najmanje plate u Evropi. Sve fabrike zatvorene i prodate za euro, kriminal cvjeta, a onda dodje neki uhljeb da siri demagogiju.

Crni
Gost
Crni

Koga briga sto vas dvojica pricate

Blok
Gost
Blok

Kad čujem ovo “nezsbisni posčanik” a jave se da brane dps

Bjelopoljac
Gost
Bjelopoljac

Zna njega dobro naša javnost, svojim djelima je rekao više nego riječima. Prelazi iz partije u partiju, a nema skoppsti da osnuje svoju

Ilija
Gost
Ilija

Rudović se takmiči sa pojedinim poslanicima u borbi ko će više promijeniti partija

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

A tebi i tvojim partijskim drugovima vjerovatno neki ideali.Ne glupirajte se više.Svi vas znaju.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Jeste,a vama iz dps je narodni interes najpreči,a što se vidi čak iz majamija.

Send this to a friend