Politika

Anđušić: Zbog viših interesa tolerišemo neozbiljnost Demokrata

Tolerantni smo na sve laži i klevete kojima Demokrate nastoje da po svaku cijenu sebi obezbijede alibi što su glasovima DPS-a dobili dva člana u Odboru, i što je odluka o formiranju Odbora prethodno izmijenjena na osnovu zajedničke inicijative DCG i vladajuće većine, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista Mihailo Anđušić.

Kako dodaje, ponašanje u ovoj fazi razumiju  kao dio demokratskog sazrijevanja, te su, ističe on, spremni da budu tolerantni zbog viših političkih ciljeva – unapređenja izbornog ambijenta, prije svih.

“Očito je da u njihovom neozbiljnom doživljaju politike, razgovarati sa svima znači slabost, a ne osnovnu vrijednost parlamentarne demokratije?! Ipak, moraju početi da se na takvu praksu navikavaju.  Naš cilj je da permanentno unapređujemo izborne zakone i izborni ambijent, u koji, sudeći po izlaznosti na svim prethodnim izborima, građani imaju visok stepen povjerenja. Takođe, ocjene sa svih relevantnih međunarodnih adresa glase da su svi prethodni izbori bili pošteni i fer”, smatra Anđušić.

On ističe da su u DPS-u zainteresovani da dodatno unaprijede izborne zakone, kako bi otkloni sve eventualne sumnje u kvalitet i transparentnost izbornog procesa.

“Zašto? Zato što DPS-u najviše odgovara ambijent u kojem niko nema mogućnost da traži opravdanje za svoj izborni poraz. Čini se da su u opoziciji svjesni da će nas rad u Odboru dovesti do ambijenta u kojem neće postojati izgovor za izborni poraz, pa se grčevito bore da, ako ne opstruiraju, a ono makar odgode dan kada će konačno morati da priznaju poraz i time preuzmu odgovornost pred svojim biračima, odnosno podnesu ostavke i trajno napuste politiku”, objašnjava Anđušić.

Prema njegovim riječima, poseban  kvalitet u dosadašnjem radu Odbora odnosno radnih grupa je to što su usaglasili svoje stavove i zakonska rješenja sa predstavnicima NVO i akademske zajednice.

“Za takav iskorak bio je potreban odgovoran i predan rad.DPS je, dakle, radila sve vrijeme, posvećena cilju da ovaj važan posao dovedemo do kraja i da obezbijedimo što bolji politički “proizvod” odnosno set predloga zakona i drugih rješenja u skladu sa najvišim standardima EU i sa preporukama ODHIR-a. Zbog takvog ozbiljnog pristupa politici decenijama smo centralna snaga crnogorske političke scene i zasigurno ćemo nastaviti da to budemo i nakon narednih Parlamentranih izbora”, naglasio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Toliko.
Gost
Toliko.

Stižu botovi DF i Demokrata. Imate sendviče u parku kralja nikole, podjite nakon stavljanja komentara.

Zoran
Gost
Zoran

Dps pobedjuje i na sledećim izborima a df, demokrate,snp,demo i ostale velikosrpske partije idu na politicko djubriste.

Velizar
Gost
Velizar

Sve se forsiraju neki mladji kadrovi DPS a svaki bezlicniji od prethodnog…0 harizme i stava , kao spikeri su

Rozana
Gost
Rozana

E šta će Zaev na ovo da kaže a tek Boki 13

Slavko
Gost
Slavko

Ko je ovaj? Ko ga je slagao da se on nesto pita? Jesu li svi u ovoj partiji pod ljekovima?

cetinje
Gost
cetinje

Slavko ubrzo počinješ da “vrcaš”samo pazi da ti dim ne ide u oči.

Aco i Braco
Gost
Aco i Braco

Ovo ti je jedan od “Sedam sekretara SKOJA”, većina je sa biroa u poslanika, ka im i predsjednik.

Send this to a friend