Politika

Antalijski diplomatski forum prilika za bilateralne susrete i razgovore o investicijama

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović danas će prisustvovati Antalijskom diplomatskom forumu na kome će govoriti predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, kao i šef diplomatije te zemlje Mevlut Čavušoglu. Forum i jučerašnji sastanak šefova diplomatija SEECP, prilika je takođe za bilateralne susrete i promociju Crne Gore kao atraktivne zemlje za direktne strane investicije”, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Tokom sastanka sa privremenim premijerom i ministrom vanjskih poslova i evropske integracije Moldavije, Aurelijem Ćokojem, Radulović je istakao da dvije zemlje imaju prijateljske odnose, kao i da postoje mnogobrojni potencijali za njihovo dalje unapređenje, izrazivši očekivanje da će, shodno upućenom pozivu, u tekućoj godini njegov moldavski kolega posjetiti našu zemlju.

Radulović se takođe susreo sa Naserom Alimom, predsjedavajućim Tursko-crnogorskog poslovnog savjeta u okviru Odbora za ekonomske odnose Turske sa inostranstvom „DEIK“, koji predstavlja organizaciju za promociju međunarodne saradnje Turske u Ministarstvu trgovine te zemlje.

Radulović je ukazao da MVP u saradnji sa ostalim resorima, priprema peto izdanje dokumenta „Montenegro Investment and Business Opportunities“ u kojem su prezentovane ključne investicione i biznis prednosti, kao i glavni ekonomski indikatori.

On je upoznao sagovornika da je kreiran Registar podsticajnih mjera za investicije istakavši da kroz izuzetno konkurentnu poresku politiku, izjednačavanje tretmana domaćih i stranih investitora, te Zakon o javno-privatnom partnerstvu koji će dodatno unaprijediti poslovni ambijent, Vlada ulaže napore da stvori atraktivne uslove za investitotore.

Alim je istakao da ga raduje činjenica da je u Crnoj Gori povoljna epidemiološka situacija, te da su turski investitori zainteresovani za ulaganja u oblastima turizma, poljoprivrede i drvne industrije, posebno na sjeveru naše države, zbog čega će u narednom periodu njihova delegacija posjetiti našu zemlju.

Radulović je zahvalio na prošlogodišnjoj vrijednoj pomoći Kliničkom centru Crne Gore, kao i donaciji ambulantnih vozila domovima zdravlja koja je u toku, posebno pohvalivši njegovu spremnost da uvijek prezentuje Crnu Goru na najbolji mogući način i predano radi na animiranju turskih investitora za dalja ulaganja u Crnu Goru.

Send this to a friend