Politika

Aprcović: Kotor odblokiran, radićemo na unaprjeđenju infrastrukture

Aprcović

Deblokada opštine, kao i usvajanje budžeta, prve su aktivnosti kojima ce se novi predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, baviti tokom svog mandata. Aprcovic kaže da ga čeka težak posao, ali da će pokušati da nadoknadi propušteno. Poziva odbornike opozicije da se uključe u rad izvrsne vlasti.

“Ono što je pitanje svih pitanja i sto sam kazao… jeste da ćemo sledeće sedmice imati budžet na dnevnom redu. Kroz usvajanje budžeta moći ćemo da vrsimo finansijske transakcije, svih korisnikakoji se naslanjaju na budžet i sve obaveze preuzet u prethodnom periodu realizujemo”, kazao je Aprcović.

Neophodno je, kaže Aprcović, raditi i na daljem unapredjenju infrastrukture i rijesavanju dugogodišnjeg problema saobraćajnih gužvi, neposredno ispred starog grada.

Podsjeća da je ranije urađen projekat tzv. podhodika, sa ciljem da se obezbijedi bolja protočnost saobraćaja.

“Mislim da ćemo se usresrediti na projekat, jer je dokumentacija zavrsena, zavrsena tenderska procedura, izdate potrebne dozvole. U fokusu pažnje nove kotorske vlasti, biće i završetak projektno-tehničke dokumentacije za postrojenje za preradu otpadnih voda u Risnu”, dodaje on.

Aprcović smatra da će se  tako zaokruziti taj atraktivan dio bokokotorskog zaliva, risanski zaliv, zaštititi ga od eventualnih daljih devastacija.

“Trebali bi da uradimo projekat valorizacije bedema grada kotora, to je potentan resurs koji u smislu finansijskih pokazatelja treba da ide na veći nivo”, dodaje on.

Aprcović je kazao da će ono što je propušteno u prethodnoj godini pokušati da riješi u godini mandata koja je pred njim, pritom ne zanemarujući ni opoziciju.

“Trazicu od njih da se uključe u rad izvršne vlast da zajednički dogovaramo projekte, koje ćemo u narednom periodu realizovati”, kaže Aprcović.

Poručuje i da planira  kadrovska osvježenja.

“Namjera jeste da dovedemo mlade ljude kako bi svojim idejama dali novi zamajac u razvoju kotora”, kaže on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Ovaj je komican. Vidjecete Kotorani sta znaci biti na vlasti Sudjić i ovaj Aprcović. Nego izgleda i znamo,zato izbori nisu smjeli ni pod razno

Cirilo
Gost
Cirilo

Kotor druze vode nema.Dje je voda iz regionalnog vodovoda.Sestric zaliva travnjak na Kampu a mi pravimo bistijerne.Ajde doma leba ti.

Bokeljka
Gost
Bokeljka

E tesko tome kome vi infrastrukturu sredite.Tesko tome ko vas slusa.Ludji je od vas.Dno dna sa vasom rabotom.Ima li iko mladji vec vi ….Tesko ovome narodu sa vama.

turista
Gost
turista

ZA pocetak napravite autobusku i zavrsite sportcki centar

Jelena
Gost
Jelena

Sa srećom, jeste teško ali ti to možeš Ali!

Bokelj
Gost
Bokelj

E ti ces nas usreciti. Dosao si da nastavite rasprodaju i kradju tamo gdje ste stali .

Kotor66
Gost
Kotor66

Neces dugo….budi srecan jer ovi nisu pali nisko pa nece da nagrde grad u sred sezone…cim to prodje letis za Savnik…znam pouzdano koliko si cekao ovu priliku i fotelju zbog par nekih poslova…i licnih stvari…ali neces imati vremena za to.

KLM
Gost
KLM

Novi zamajac
Ajde bas da vidimo

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Vrati se kući u Šavnik pa tamo unapređuj infrastrukturu.

Send this to a friend